Sköldpaddsfudge - eller ja, supergod chokladfudge med pekannötter

Det var längesen jag hade bakverk med på bloggen nu - jag bakar fortfarande en del men det är inte mycket av det som hamnar på bloggen (läs: inte är tillräckligt snyggt eller fancy på bild) men nu tänkte jag faktiskt lägga upp en liten goding som jag varmt rekommenderar. Den går snabbt och lätt och göra och det är så jäkla gott med choklad, kola och pekannötter ihop!

Jag har faktiskt inte hittat varför det heter just turtle men amerikanska bakbloggar fullkomligen svämmar över av olika slags turtle cookies, bars och cupcakes. Eftersom jag är en sucker för just pekannötter så har jag en del sköldpaddsgodisar och beta av på min lista.

Men det börjar alltså med fudgen.

_DSC0398

Mjuka, chokladiga, kladdiga och knapriga <3

_DSC0400

Det du behöver är:

1 burk karamelliserad mjölk (ser ut såhär) eller valfri, relativt fast kolasås

I burk sötad, kondenserad mjölk (ser ut såhär eller såhär )

125 gram valfri mörk choklad

125 gram valfri mjölkchoklad

1/4 tesked salt

2 teskedar vaniljpulver

2 1/2 dl pekannötter

Olja in en 20x20 cm form eller klä med bakplåtspapper.

I en kastrull på medelvärme, smält den hackade chokladen ihop med den kondenserade mjölken och salt. Hacka nötterna och tillsätt dem och vanilj och rör snabbt ihop.

Häll halva fudgesmeten i formen - fördela sedan kolan över fudgen, ta gärna en kniv eller gaffel och swirla runt chokladen och kolan.

Häll sedan resten av fudgesmeten ovanpå. Dekorera med lite mer finhackade nötter, ringlad kolasås eller vad du nu känner för.

Klart!

_DSC0403 _DSC0413

Om du är en sweet-tooth kan du även ta enbart mjölkchoklad, eller vilken av din favvochoklad som helst för den delen. Jag hade i lite extra choklad för att jag ville ha en rätt fast fudge som kunde hålla inne kolasåsen. Man kan också köpa halvmjuka kolagodisar och smälta ihop med lite vatten på låg värme i kastrull eller hög värme i intervaller i mikron. Då får man en lite lagom kolasås som stelnar ihop med fudgen och inte kletar överallt.

_DSC0421