En salig blandning av klokapselbrott och Göteborg

Jaha, nähä, det vart visst ingen bilbild. Bilen är hemma välbehållen, även om varenda kotte hade bestämt sig för och åka och campa i Örebro just den här fredagen - hela vägen från Hallsberg till Askersund och en bit till Nykyrka var det proppat med husbilar, husvagnar och lastbilar på vägen, så pass att det bildade en kö som omöjliggjorde snabbare körning än 60 på 90-väg. Jag hade tre bilar framför mig som otålig lade sig i ändalykten på varandra hela vägen ner till Askersund, där de fick sällskap av en skåpbil som svängde in från parkeringsficka precis framför tredje bilen som fick tvärnita och väja. Och jag låg ca 20 meter bakom den eftersom jag är extremt försiktig i trafiken nuförtiden. Tack och lov. Som sagt, jag fattar mig inte på mina medtrafikanter...

Men iallafall - när jag kom hem, mentalt slut och lagom mör efter den långdragna färden, så upptäcker vi att Idun har slagit av en klo på höger baktass. Och inte lite heller - klon är tudelad så att hela pulpan syns, röd och svullen, och rester av klon sticker fram och utåt på varsin sida. Jahapp, klokapselbrott. Hög infektionsrisk, måste åtgärdas direkt. Ringer Jägarvallen som vill att vi kommer in samma kväll, men när vi talar i telefonen kommer det in ett akutfall så då fick det bli lördag morgon istället. Jag förberedde mig på att få hoppa Göteborg men eftersom vovvarna numera har en mycket dedikerad husse så ordnade det sig - dock blir jag inte ens förvånad längre. Klart att nån av hundarna ska skada sig när jag äntligen lyckats fixa bilproblemet ordentligt.

Så tidigt lördag morgon drar jag in till Vadstena för att joina Malin och Kiddan i vår efterlängtade tripp till Göteborg. Strax innan vi ska stanna vid en mack och köpa frukostkaffe ringer Adde. Då hade vi kvällen innan satt på ett självhäftande bandage runt tassen för att hindra att hon slickar och att det kommer in skit. På morgonen nu så hade hon lyckats dra av det, och jag satte resolut på det igen. Adde transporterar jycken in i bilen med bandaget på, och väl framme hos veterinären öppnar han bagageluckan och konstaterar att jycken är kvar - men inte bandaget. Finns ingenstans och finna. Och hunden sitter där och smackar.

Jahopp.

Förklarar situationen för veterinären och eftersom de inte kan operera om det finns misstanke om föremål i magsäcken, så får hon kräkmedel för att säkerställa om det finns något där eller inte.

Det gör det inte - stackars Fidan hulkar och dreglar och Adde lider lika mycket han, men inget bandage kommer upp och vi har till dagsens datum ännu inte hittat det. Vart det månne befinna sig är det bara Fidan som vet.

Men i och med att hon fått i sig kräkmedlet så kan de inte heller vara säkra på hur hon kommer reagera på och bli sövd, så Adde får åka hem med en lagom groggy vovve och en ny tid på måndag morgon. Och vi gråter båda lite blod över det fruktansvärt onödiga i att åka in till Linköping  en lördagmorgon och betala en saftig dubbeljourtaxa bara för att Idun ska kräkas. Jag blir så upprörd och självanklagande att jag börjar grina där inne på macken och tjejerna försöker trösta med att gjort och gjort och nu är det enda rätta och köpa godis till frukost. Så jag tuggar i mig en brownie och en smoothie och efter ett tag känns det lite bättre. Vad ska man göra annat än och garva åt det idiotiska liksom.

Och igår då så hämtade jag hem en ytterst olycklig och nedslagen hund med tratt på huvudet och ett neongrönt bandage med ett litet rosa hjärta, så blir det konvalescens resten av veckan med smärtstillande och sårrengöring och extra många pussar.

 Och där tappade jag bort kontexten lite ser jag men det bidde iallafall så att jag tappade lust till och ta en bilbild där på fredagen och sen har det ju ösregnat och stormat om vartannat så det har inte riktigt varit läge och gå ut med systemkameran nånstans.

Men Göteborg var himla nice iallafall, jätteskönt att komma iväg med kompisar och bara ta det lugnt, shoppa och äta god mat.

Sushi exempelvis, blev vår lunch när vi anlände.

_DSC0118

Vädret var ju som sagt uselt tyvärr, med 13-15 grader och regn - sämsta sommaren på länge detta. Nu hoppas vi på lite förlängd. värme i augusti/september.

_DSC0120

Men efter shoppingrundan köpte vi med oss jordgubbar och bigarråer och varsitt glas vin upp till hotellrummet och hade det mysigt.

_DSC0124

Malin drack juice eftersom hon åt starka värktabletter som jag langat till henne, på grund av ett ryggskott. Men det går alldeles utmärkt och festa på det med!

_DSC0146 Shoppingpåsar överallt i sann tjejstökanda. Jag hade faktiskt avvarat lite pengar till och köpa nåt och hittade bland annat två perfekta, längre kavajer, precis sådana jag letat efter i flera år och så kostade de bara 250 kr styck. Tog en svart och en vit, kommer säkert med på bild snart._DSC0147Kiddan köpte med sig några små spel som vi körde lite halvseriöst medans vi gjorde oss i ordning för kvällen.

_DSC0149

Jag innan min omgång av iordninggörande - med regnrufsigt hår och ett stadigt grepp om min cava.

_DSC0156

Och såhär såg vi ut lite senare, nyfixade och tapastaggade.

_DSC0168

_DSC0172

Vi hade tänkt testa nya appresturangen Pinchos men de var jättefullbokade så vi gick till ett annat tapasställe som jag glömt namnet på, men som Malin ätit på innan och talade gott om.

10 rätter delade vi på, så himla gott! Bland annat gambas i chili/vitlöksås, heta köttbullar, kycklingvingar, getost med vinägrett och nötter, lufttorkad skinka och mycket annat.

_DSC0187

Servitören tog ett kort på oss men där var bara Malin fokuserad medan jag och Kiddan hade totalblurrade ansikten. Bordet bredvid oss var snälla och tog kameran istället när jag muttrade lite surt om fokusfailen, och de lyckades ju mycket bättre!

_DSC0192-2

Och efter den goa maten och vinet så gick vi faktiskt hem till hotellet igen, Malin kände av lite bieffekter från tabletterna och samtliga vart lagom matkomiga så det var inte läge för partaj riktigt. Nästa gång!

Istället piggnade Kiddan till när hon väl låg i hotellsängen och ville spela Du Swipa Höger halva natten istället och mitt i allt kom vi på att vi inte sett när frukosten var så Malin började rota bland alla papper men det stod ingenstans. Kiddan tog kommandot och ringde receptionen strax efter midnatt och frågade när frukosten öppnade. Undrar om de trodde vi var totalt uthungrade...

Men hotellfrukost är ju helig! Och den var öppen från 07-11 så kl 10 gick vi ner och bänkade oss med flera omgångar brieost, frukt och kaffe.

_DSC0195

Sen var det dags att checka ut och styra kosan mot Borås och Nelly Outlet, som Malin hypeat järnet ur - dock var det faktiskt ingen av oss som storshoppade där, det var lite mycket klädkaos och det mesta fanns bara kvar i jättesmå eller stora storlekar tyvärr.

_DSC0197

En hel del läckra skor fanns det men alla 37:or var slut såklart och jag hade ju redan köpt nya basicpjucks från H&M med spetsig tå och klack så behövde egentligen inte fler. Men ordet behöva är ju visserligen relativt i sammanhanget...

_DSC0196

Jag hittade iallafall en färgglad klänning med massa blommor mot beige bakgrund som stack ut lite ur mainstreammängden och som fick följa med hem. Och där slutar min klädshopping för denna sommar. Nästa rejäla shoppingspree blir i Tokyo. Eeeek!

Denna vecka går jag upp efter 04 nån gång varje morgon eftersom jag har tidigt pass och var superglad åt att få lite mer tid under eftermiddagen - hittills dock har jag fått minimalt med sömn på grund av krukhistoria x 2 (som vi tar nästa gång) och varit halvt död på kvällen så vi hörs igen när jag vilat upp mig lite.