Resumé

Den här underliga sjukskrivnings/semesterkombon börjar närma sig sitt slut. Imorgon börjar allvaret igen. Förutom Budapest kan jag tyvärr inte känna att jag haft någon vidare vecka för vila och återhämtning. I fredags var vi inne med båda hundarna på en och samma gång i Linköping, hos Jägarvallen. Idun hade haltat mycket hela veckan och inte kunnat gå på några långa promenader. Sagas öga är sämre och nu har dessutom det fina, blåa ögat fått en ful, äcklig liten beläggning tvärs över irisen. För Saga fick vi beskedet att fortsätta med de droppar som lokala veterinären här på Ekön dömde ut av okänd anledning, bara att vi måste ge mer frekvent ett tag, 4-6 ggr/dag. Det gör mig ju lite frustrerad att vi körde de här fyra veckorna med annan salva och dyra droppar på inrådan av Ekönvetten och allt det mynnade ut i att åka tillbaka in till Jägarvallen (på hans förslag), som ställer sig oförstående till att han förkastat  Isopto-Maxidex och bara ber oss öka dosen. Oerhört onödig process, och nu kommer jag nog droppa Motalaveterinärerna helt och bara anlita dem till vaccinationer.

Hos Idun är det höfterna som spökar, det konstaterades ju att hon hade dåliga höfter efter att en röntgen gjordes sist. Istället för och köra intensivkur eller börja tala om operationer, så fick vi nu antiinflammatoriskt vi ska köra med ett år till och börja med, en liten dos per dag, och sen ta ställning till hur det ser ut efter det. Så inga drastiska ingrepp tack och lov, men det tär ju ändå på en, dessa ständigt återkommande problem mina stackars vovvar har och oron över hur det kommer utveckla sig framöver.

Mitt i allt har Skodans koppling lagt av igen, vilket orsakade ännu en incident i en uppförsbacke med bilens oförmåga att lägga i ettan för och köra iväg. Så nu är det jag som får boka tid med banken i veckan och förhandla om lånet, förhoppningsvis kunna utöka det och få in lite cash på kontot och sen ge till Adde - så får han roa sig med och hitta mig en bil på sin semester. Jag befattar mig inte med det där nu.

Så ja, mitt humör har ju inte varit på topp direkt och nu börjar vi dessutom med nya arbetstider på jobbet, så jag inleder med 14-22 hela veckan. Förhoppningsvis är det lugnt så jag kan komma ikapp med saker som inte hanns med innan sjukskrivningen.

Sjukskrivningen ja, jag var och röntgade mig i fredags med så att det finns plåtar på nacken skickade till läkaren som undersökte mig. Förmodligen syns det ingenting men bra och ha det gjort iallafall. Lite mer "krasande" än vanligt har jag märkt i nacken nu senaste dagarna, men återigen svårt och säga om det beror på olyckan eller att jag sovit konstigt, har ju fått ta min tillflykt till soffan under Addes snarkfanfarer bland annat.

Men men - det har ju funnits positiva stunder med under veckan såklart. Jag har ju turen att ha en underbar sambo som gör allt han kan för och underlätta för mig på alla sätt och få mig på bra humör, och vänner som vet hur man muntrar upp.

Det har funnits soliga dagar (även om de verkar vara ett minne blott nu - vafan hände med den här sommaren egentligen) med långfrukost i sängen på nybakade scones.

_DSC0502

En sulten vovve som alltid lockar fram skratt. Tungtrick!

_DSC0517

Mungipor!

_DSC0518

AFSLAHFSBLAHARG!

_DSC0519

_DSC0520

_DSC0521

Medan vi var och stekte i Budapest så stekte solen på min balkong och nu har jag små minisar av allt möjligt.

Sockerärtor!

_DSC0531

Tomater!

_DSC0534

Smultron!

_DSC0533

Och de här små minibladen som växer ur min kruka med det större resultatet från Ica Maxipaprikor men som jag inte har en aning om vad det är för nåt!

_DSC0535

En Malin som kom hem till mig för lite Bråstorpshopping och lyxlunch med bara goda favvosaker.

_DSC0596

Schyssta meloner och allt det.

_DSC0597

Bumlingar till jordgubbar.

_DSC0599

Och massor halloumi - både vanlig och chilikryddad.

_DSC0603

Instagramarrangemang. När får vi in det ordet i ordboken, goa Akademiska-folket?

_DSC0598

Läckerheter.

_DSC0606

_DSC0607

Den här godingen är en camembert som jag införskaffade i Budapest från en delikatessbutik, och ängsligt vaktade i minibarens kylskåp och sen höll på och glömma. Jag kom på det när hotellreceptionisten frågade oss om vi tagit nåt från minibaren vid utcheckning. Jag formligen flög upp till rummet igen för och rädda min stackars ost, till det döende ekot av Addes uppgivna "men jag FRÅGADE ju om du hade med allt!"

Men det var den värd, för den var riktigt, riktigt mumsig!

_DSC0608

Och den här godingen kommer ursprungligen från Mjölby, jag har aldrig glömt henne i en minibar men vi ska till Göteborg tillsammans om några veckor och befinna oss på ett styck hotell, då vet man ju aldrig vad som kan hända.

(Please disregard underkläderna som hänger på elementet... vårt torkskåp är kasst så vi får alltid ta upp alla nytvättade kläder till slut och torka klart dem i lägenheten. Fördelen är att det luktar nytvättat i ett par dagar och speciellt i närheten av elementet och Iduns bädd. Det neutraliserar hennes fisar iallafall)

_DSC0612

Nu ska jag se om jag kan fixa det sista Budapestinlägget och sen ska vi dra ut på skogspromenad. Väntar besök till kvällen av pappa och Heidi som ska få ungerska souvenirer, och nånstans emellan ska jag försöka tjuva lite rabarber från mammas trädgård och sen ikväll kanske jag hinner måla mer på min skänk. Eller bara lägger mig i soffan med en fet chipspåse och kollar på film och slappar järnet sista timmarna. Vi får se vad energinivån ligger på.

_DSC0605