Budapest part 3

Så var då dagen kommen för hela anledningen till att vi ens befann oss i Ungern - Dominic och Beatas bröllop! Dom är Addes gamla teamleader från AZ-kontot på IBM.

Vi laddade upp med ordentlig hotellfrukost men var dessvärre inte så superimponerade av den. Majskorn i äggröran och endast snabbkaffe? Plus iallafall för mycket frukt och bär, och knaprigt bacon.

_DSC0162

Bröllopet tog plats ute i en avkrok inte så jättelångt ifrån hotellet, i en sömnig liten gatukorsning.

_DSC0179

Budapestborna älskar verkligen pelargoner, de var överallt.

_DSC0175

Stiliga snubben.

_DSC0176

Vete fasen vad som hände med mitt stiliga hår dock, klippte mig strax innan vi åkte och tror det vart aningens kort och för jämnt, liknar lite en shinglad 20-talsdam. Lockarna ville inte hålla alls i värmen.

_DSC0178

Inne i kyrkan gick blomsterarrangemanget i vit och grönt.

_DSC0180

Vilket till och med den äldre generationen släkt hade tagit fasta på.

_DSC0181

Dominics syrra och en av hennes kids - jag skojar inte, alla ungarna var så satans söta att det riktigt högg till i livmodern mer än en gång. Jag vill också vara en superfab morsa med figuren i behåll och ungar med irländsk accent.

_DSC0183

Alltså kolla brudnäbbarna - jag avlider.

_DSC0184

<3 <3 <3

_DSC0185

Till sist - huvudpersonen.

_DSC0186

Och bröllopet tog sin början. Olika delar av vigseln hölls dels på ungerska, dels på engelska, en del grejer var välkända och en del andra helt obegripliga. Jag har för första gången knäböjt i kyrkan, och alla de ggr jag läste i mina Lesley Pearse böcker att katolska barn straffades med att knäböja i all oändlighet och jag inte riktigt förstod vad the big deal was - nu vet jag.

_DSC0191

Vid ett tillfälle med bad alla en bön på ungerska och vi som var åt det engelska hållet stod sedesamt och lyssnade och försökte inflika ett amen på rätt ställe - när alla helt plötsligt börjar kindpussas till höger och vänster och vänder sig om mot oss och ska ta i hand och smacka mot oss också - förvirringen var STOR kan jag säga. Förmodligen var det nån form av tacksägelsebön och älska-din-nästa-ritual eller nåt. Vi spelade med och tog i hand och mumlade några artighetsfraser.

När alltsammans var klart och brudgum och brud seglat ut ur kyrkan, var det dags att ta sig ut till värmen igen och inta förfriskningar.

_DSC0206

Och fotografera brudparet och dess släkt, vilket var lättare sagt än gjort eftersom den är typ enorm. Men många färgklickar var det.

_DSC0209

Sen bar det av till den tillhörande innergården och församlingshuset där de var uppdukat till fest.

_DSC0199

Vi hittade Tooooooom och Anna med!

_DSC0203

Fina rustika detaljer.

_DSC0211

Kyrktornet och vimplar.

_DSC0212

I trädgården hade de fixat med lekar och ett fotobås.

_DSC0217

Öppen bar = mycket rosé.

_DSC0213

Mannen, myten, legenden.

_DSC0218

Jag blev inte riktigt klok på hur jag såg ut den här dagen. Jag börjar förstå varför alla hela tiden frågar mig om jag är trött, trots att jag inte är det - jag ser faktiskt lite sömnig ut, och inte på Marilyn Monroe-vis. Jag hade hoppats skaffa mig en snygg bränna men även fast värmen närapå tar kål på en, så är inte solstrålarna särskilt starka och jag fick endast med mig lite rodnad på axlarna.

_DSC0224

Tooooooom och Anna ville ha en bra parbild men Tom delar Addes oförmåga att se seriös ut någon vidare lång stund.

_DSC0228

Det vackra brudparet, uppställda för fotografering. Jag trånade efter bröllopsfotografens alla objektivväskor och dess godisinnehåll.

_DSC0235

Smakade på drinkarna som blandades men de vart alldeles för söta allihop, så jag höll mig till slut till öl och vatten.

_DSC0247

Mat serverades, olika sorters kallskuret och senare även typiska, ungerska varmrätter. Vi åt friskt av allt det goda, men när Tom och jag senare upptäckte att de hade smugit fram grillad halloumi blev det en omgång till - vi länsade det sista på brickan.

_DSC0249

Efterrätten - cupcakes med sockerduvor som härjade på varann.

_DSC0251

När mörkret föll kom amerikanarna igång och delade ut tomtebloss till alla och envar och firade nationaldagen mitt i allt också.

_DSC0273

_DSC0275

Och sköt fyrverkerier som jag desperat försökte fånga på bild.

_DSC0268

Festen fortsatte sen inomhus med en temperatur av sisådär 45 grader blankt. Talen avlöste varandra, en i familjen fyllde år och fick skönsång, och sedan dansade det här paret två väldigt vackra danser till brudparets ära.

_DSC0285

Vi drack och svettades och drack ännu mer och pratade strunt.

_DSC0281

Och till sist framåt två-snåret delade vi en taxi hem med Tom och Anna och hamnade hos den mest vanvettiga chauffören av dem alla. Han var typ till hälften tysk och blandade in tyska ord med engelskan men skällde ut andra bilister på ungerska och satte på ungersk Housemusik på sån volym att det skallrade i rutorna och körde som om det inte fanns en morgondag. Vilket det var aningens nära och inte bli vid ett par tillfällen för vår del. Men vi hamnade hemma lyckligt och väl i våran säng igen och kunde vila våra utslitna fötter (hallå barfota i högklackat och 38 grader!) och ta sovmorgon. Söndagen skulle gå i lättjans tecken!

_DSC0296