Schlättamilen döh, med görmycket bilder!

Kom ju på att jag helt glömt bort att skriva om Slättamilen - 25 april var vi ute och knatade en mil på Östgötaslätten, med diverse lekar, fika och åkerskådning på vägen. Jag tog tydligen massor av bilder på det, var väl den största happeningen i länet den här månaden...

Först ut är en bild på Angelica (med världens mysigaste, perfektastefärgen-tröja) och den ohyggliga fågelmasken. Det här var tredje stationen tror jag, och tanken är att man ska ta på sig den här masken, springa åtta varv runt fotbollsplanen och imitera en överförfriskad kanadagås.

_DSC0196

Nevars... man ska sparka på en boll. Vilken fågel du ska föreställa står dig fritt och välja.

_DSC0182

Simple enough? Så trodde jag iallafall. Började ana oråd när alla sprang runt och verkligen såg ut som överförfriskade kanadagäss, vinglandes hit och dit med sparkar i luften.

Sanna till och med kickade bollen över halva fotbollsplanen och vidare ut bland allmänheten.

_DSC0193

Så när turen väl kom till mig och masken satt stadigt på, så hade jag som taktik att sparka yttepyttesmå, snabba steg framåt till konan vi skulle runda. Och det funkade alldeles utmärkt ända upp till där den stod - då råkade jag stöta till bollen för hårt så att den försvann ur det mikroskopiska synfält som utgör hålet i masken.

_DSC0202

Här står jag alltså och vrider frenetiskt på mitt ankansiktsbeklädda huvud och gör luftkickar så det står härliga till. Allt medan mina kamrater står och vrålar direktioner som jag totalt överskattar i pinsamt många sekunder innan jag till slut fick tag på bolljäveln och kunde ge den ett ilsket skjut över mållinjen.

_DSC0205

Failade i övrigt med min "sportklädsel" en aning med. Hade i ett anfall av hastig blondindemens glömt bort de fina träningsbyxorna jag fick av Adde i julklapp, och träningsjackan hade jag inte kunnat hitta bland bråtet i förrådet så jag fick ta vad jag hade. En lite för tight vårjacka och mina minst sladdriga leggings.

En lurvig liten hejaklackare i granngruppen.

_DSC0206

The Dream Team!

_DSC0210

Såhär kollar man hur håret ligger när det enda man har är en systemkamera till spegel. What´s up med mina uppåtgående rynkor!?

Edit: Som 08-Sara så vänligt och logiskt påpekade i kommentarsfältet på Facebook, så är det ju såklart märken efter fyllegåsmasken. Blondindemens som sagt. Extra närvarande sent på kvällen med viss sömnbrist.

_DSC0209

Nästa gren: plocka så många klädnypor som möjligt i en hand, utan assistans från den andre.

_DSC0227

Här gäller det och ha flinka fingrar!

_DSC0225

Sara var pro på detta med eleganta pianofingrar och en stadig handled.

_DSC0230

Sedan fortsatte vi vandra och insupa slättalivet.

_DSC0240

Hittade två ystra havremoppar.

_DSC0246

_DSC0247

Herp derp!

_DSC0248

_DSC0249

Drömboendet <3

_DSC0256

En annan gren - cykla så långsamt som möjligt på en lina. Jag kommer inte ihåg om det var jag och Sara, eller jag och Sanna, som verkligen försökte cykla långsamt och wobblade runt som spattiga mörtar på den där cykeln och failade våra försök att ta oss fram längs med hela linan. Men de andra var smarta och sket i att köra långsamt och fokuserade på att bara cykla linan fram och få poäng för det iallafall.

_DSC0258

När vi kommit mer än halvvägs stannade vi till på Ladugård 206, mycket mysigt place som ligger mitt ute på vischan. Precis utanför var en annan station som involverade bollar men den failade vi (jag) så grovt att jag inte tänker bevärdiga den med mer detaljer. Istället tittar vi på de läskande, alkoholhaltiga dryckerna som stod uppradade utanför som ett angenämt välkomnande.

_DSC0259

Längst in finns en liten butik. De sålde bland annat vax.

_DSC0271

Mycket vax.

_DSC0270

En hel vägg full med bestick och hälsningar.

_DSC0279

Med tacksägelser och inspirerande quotes.

_DSC0283

Maten... det röck en hel del i godsaksmagen vid åsynen av goda ostar och bakverk.

_DSC0287

_DSC0289

*fniss*

_DSC0288

Upplysande inredningstips i entrén.

_DSC0291

Efter den lilla rundvandringen så fortsatte vi gå åstad. Spanade in slätten och efter-slättare. HAAA!

_DSC0295

Sen tog bilderna slut, eller ja- det finns en gräns för hur många slättbilder man kan lägga upp, och jag nådde den ovan med mitt enda exemplar. Vi stannade kvar en stund och åt kakor jag hade tagit med och gratulerade oss själva för denna prestige. Sedan bröt vi upp, och jag och Sanna återförenades ihop med Kajsa hemma hos Malin senare under kvällen, för lite delikatesser.

Malin hade skaffat fram kräftor, och när jag kliver in i köket så sitter den här stackaren mol allena. Då har den blivit utvisad från kräftskålen eftersom den "ser så konstig ut - kolla avståndet mellan ögonen!"

_DSC0308

Lyckligtvis klarade de andra kräftorna den kosmetiska bedömningen - och om man skulle känna att attraktion saknas ändå, så fanns det ett stort utbud av andra estetiskt tilltalande godsaker.

_DSC0314

_DSC0326

Kräftfest i april, we´re so cray cray! AAAAAAAAAHHAHA fattar ni? Cray! Crayfish! Hehehe...eh.

_DSC0318

Jag skulle köra hem sen så jag smuttade bara på lite vin men de andra drack av hjärtats lust och Malin fick nån slags craze över en räka som tydligen också den såg alldeles exceptionell ut och sen spårade det nog lite grann. Det här gänget alltså <3

_DSC0339

Så var det med det! Nu vet mina storstadsmänniskor vad vi roar oss med om våren här i byhålorna. Nu är det hopp i säng och imorgon väntar faktiskt ännu en träff med sagda gäng. Men innan dess, en lång jobbdag med utbildning och projektdetaljer. Bara tre arbetsdagar kvar till Budapest nu!