Midsommarfirande i vått och torrt

Hoppas ni alla hade en trevlig midsommarafton, oavsett om ni hade värsta sunkiga grisröjet ute på landet eller en stilla kväll framför TV:n med en skål Bridgeblandning. Eftersom undertecknad aldrig har varit röjartypen på midsommar utan alltid föredragit en mer konservativ framtoning (minus diverse lekar och skit då) så var årets firande inget undantag utan jag satt bänkad på min vanliga plats i mammas balkongsoffa och åt alldeles för mycket mat och drack jordgubbsutsmyckat vin för den där lilla festtouchen.

Startade dagen med ett stort fång pinfärska lupiner i alla dess färger. Jag läste nyss att lupiner är typ blommornas mördarsniglar. Den tar över alla diken och knuffar undan sommarblommorna och skiter ut massa gödning som kväver de andra blomstrena som kör på en mer lågkaloridiet. Ajrå. Då kan man ju kanske se det som att jag gör ekosystemet i Sverige en tjänst när jag plockar på mig stora högar av de här marodörerna, rötter och allt. Ännu ett argument att vinna blomsterstriden här hemma med.

_DSC0252

Vädret bjöd sig sig bör på lite schizofreni med stort fokus på svenskt monsunregn.

_DSC0316

_DSC0325

Men vi kurade ihop oss inne på altanen och åt och drack och fröjdades.

_DSC0281

Kanske inte det mest traditionella matutbudet men varken jag eller brorsan har ännu lärt oss uppskatta sill och diverse gräslöksorienterade röror. Jag har kommit halvvägs genom att börja uppskatta färskpotatis - men då ska de ha högar av smör och ett halvt saltkar över sig.

_DSC0275

Brorsan gick full cave man och tuggade i sig revbensspjäll som om det inte fanns någon morgondag.

_DSC0293

Mamma försökte i vanlig ordning övertyga sin hopplösa dotter och hennes ännu mer hopplösa smaklökar om det fantastiska med sladdriga bitar av konserverad fisk.

_DSC0296

Nubbe pallar jag inte heller med. Det är jag och grodan som kniper när nubbeglasen kommer fram. De andra gör som sköldpaddan.

_DSC0331

Saga nobbade färskpotatisen men åt gärna lax och suktade efter saftiga revben.

_DSC0303

Idun suktade efter allt.

_DSC0311

_DSC0335

Såklart ska jag inte rucka på världsordningen utan hade med mig midsommartårtan, som bestod av tunn sockerkaka, maräng, lemoncurdgrädde och en liter skivade jordgubbar.

_DSC0334

_DSC0353

Mamma har börjat gå från "hon vill bli gift! till "hon vill bara ta en bild..." när jag bemödar mig om och få en upprätt tårtbit.

_DSC0351

Efter tårta och kaffe lägrade sig tystnaden över huset när var och en försjönk i sin egen matkoma. Lite senare under kvällen tog jag mitt pick och pack och drog ner till Adde och hans gäng där det serverades chips och välmenande glåpord hela kvällen och såklart kom jag inte undan den där jäkla kubben. Men nu vann åtminstone vårt lag så det borde ha gjort det hela lite mer uthärdligt, om det nu inte vore så att Adde råkade få omkull två kubbar med en pinne och fortsatte orera om detta lyckokast under resten av kvällen till alla och envar som inte ville höra på.

Kvällens bästa: när Hugo trodde att Ukrainas huvudstad hette Kiwi.

Kvällens obästa: när jag kommer hem till lägenheten och äntligen har en stund för mig själv utan dogs eller Addes inbillade kubbförträfflighet ringandes i öronen, och jag glömde ta med mig en endaste halväten påsen chips. Fail och dubbelfail. Det bidde att koka ris halv två på natten och förtära med massor vitlök, pommeskrydda och ett stort glas cola. Living the good life.

Nu ska jag ge mig ut på vift upp till brinken för och hämta hem mina fyrfota i det här oberäkneliga vädret och hoppas på att jag hamnar i en sollucka på vägen dit. Resten av dagen får det gärna ösregna, för planen är att ligga inne och till fullo äta upp de halva chipspåsarna idag istället samtidigt som vi har tre filmer nedladdade, redo att sparkas igång så fort chipsen befinner sig i skålar.

_DSC0312