En liten tisdagkväll

Segaste torsdagen i världen idag - vi svettades oss igenom en promenad i Staffanstorp innan skogen invaderas av alla turister inför Vätternrundan i helgen. Nu idag har det varit runt tjugo grader varmt och man börjar känna att sommaren kanske är här trots allt. Väl hemma hamnade både tvåbenta och fyrbenta i sängen i typ två timmar, ätandes en kvällsmat bestående av generöst tilltagna ostbitar och rå grillkorv - #vuxenlivftw

I tisdags hämtade jag upp en styck tårta och hundar efter jobbet och åkte ut till torpet för en kombination av grillpremiär och lite firande av kusin Elin som fyllde år i fredags, och som bor hemma hos pappa nu eftersom hon tar körkortet i Motala.

Jag hade värsta fotosessionen med hundarna där ute och typ 80% av alla bilder är hundbilder. Jag är ju lite bitter på mig själv att jag inte hade nåt större fotointresse när dogsen var valpar, de enda bilderna jag har är typ mobilbilder där hälften har försvunnit och så Sagabilderna som en annan kusin tog.

Från swag...

_DSC0026

...till derp.

_DSC0046

Älskar grillat, skulle kunna grilla ALLT, även kladdkaka och spaghetti typ... suger lite och ha lägenhet i grilltider, vi får hålla till godo med och våldgästa vänner och familjs trädgårdar och fightas med omvärlden om de offentliga grillplatser som finns i stan.

_DSC0048

En Idun-bak.

_DSC0053

Och en Idun-fram.

_DSC0059

Det fanns boll och leksaker av högklassig kvalité men båda skulle självklart slåss om det skitiga, söndertrasade och småsnuskiga hittegodset till tennisboll som nån av dem släpade med sig hem från en skog vid ett obevakat tillfälle.

_DSC0069

Tårtan jag hastade ihop under måndagkvällen - fylld med gamla hederliga chokladpuddingen och skivade bananer, dekorerad med några kaktryfflar gjorda på sockerkaka och Nutella. Täckt av grädde, därav att glasyren blir lite tunnare där grädden smälter. Men lika gott ändå!

_DSC0070

_DSC0071

Eleganta farmor <3

_DSC0084

Pappa hade det inte lika lätt med de eleganta uttrycken - han har förmågan att se relativt normal ut vid fototillfället men sen när själva kortet tas så är det som att alla ansiktsmuskler bestämmer sig för att leka Hela Havet Stormar. Jag råkar också ut för det tämligen ofta, fast i mitt fall slutar det ibland med att musklerna går bärsärk med stolarna på varann istället...

Här anstränger han sig iallafall till det yttersta för att hålla hela fejset i schack.

_DSC0088

Och Fidan gav till sist upp hoppet om snuskbollen och körde fotboll istället. Det är faktiskt inte särskilt lätt och finta den här fröken!

_DSC0094

Nu väntar en relativt händelserik helg (med mina mått mätt) med lite kalas och lite bio och så kan det vara så att jag råkar befinna mig mitt i ett Star Trek-maraton imorgon, av alla scenarion... tyvärr blir det också veterinärbesök för Saga igen imorgon eftermiddag eftersom de två veckorna med nya droppar och kortison har gått, och tycker nästan hon är sämre i ögat. Dessutom har hon börjat få ett ytterst obekvämt problem för en dam av hennes ålder. Det är så att det har börjat bli ett visst...läckage, som tidigare framträtt när hon druckit mycket och matte och husse dröjt med kvällskissen men nu talar vi om stora pölar två timmar efter senaste promenaden så ja... min stackars vovve börjar bli gammal, foh realz :(