Nationaldagshelgen - syrener och familjära igelkottar i överflöd

En efterlängtad helg startade i fredags kväll med extra god mat i form av rejäla hamburgare och en first take på Irlandspommesen som faktiskt vart riktigt, riktigt lyckad! Adde hittade ingen röd cheddar men vit gick lika bra med, vi testade både med vitlökssås och aioli och det vart fan lika gott båda två. Nu kan jag lika gärna kasta in handduken och bli fet på en gång.

_DSC0392

_DSC0393

Medan Adde fixade maten gjorde jag det jag gör bäst - släpar in halva skogsområdet i lägenheten i form av kvistar, blommor och olika grönsaker._DSC0374

För att arrangera en yvig helgbukett, alldeles gratis!

_DSC0406

Orkidén fick åka med på bild igen, bara för att bokén får den att se nästan flytande ur här i luften. Utan att man är hög på någon specifik substans.

_DSC0407

Lördagen och nationaldagen firades med ännu ett besök på Frosses i Borensberg och en ljuvlig hallonsorbet med massa bär och strössel.

_DSC0417

Obligatorisk Frosses-bild på min solskensfrossande fining.

_DSC0423

Linslusen.

_DSC0419

Vi tog en nationaldagspromenad över bron och fotograferade finfina sommarvyer i blåsten.

_DSC0440

Borensberg är i klass med Motalavackert såhär bredvid kanalen.

_DSC0442

Och våran fina flagga i vinden överallt.

_DSC0443

_DSC0444

Underbara syrener!

_DSC0446

Och så vips! Så hamnade vi mitt i ett nationaldagsfirande med pampig musik.

_DSC0449

Häpphäpp!

_DSC0450

De hade dock kommit till sluttampen så efter den här sista fanfaren knatade vi vidare och tittade på annat fint. Lupiner till exempel, som är min andra favoritsommarblomma efter syren.

_DSC0465

Mysigt litet paviljongsak med extra ingång och balkong. Här skulle jag inte ha något emot att bygga bo under sommarhalvåret. Komplett med jättesyrenbusken bakom. Jag skulle inte göra annat än sitta och lukta hela dagarna. Det är jag och Ferdinand.

_DSC0474

På vägen tillbaka möttes vi av en schweizisk husbil från förra sekelskiftet i Maraboubrunt.

_DSC0485

Kan det bli mer sommarbild än såhär?

_DSC0486

Senare under kvällen tog jag mitt pick och pack och åkte till Malin för och tillbringa resten av nationaldagskvällen, inklusive natten, i Vadstena och vaggad till sömns av iskall rosé.

Malin lade barnen och jag gick och fotade hemdetaljer så länge.

_DSC0491

Två gummispindlar som battlar ut i de sista solstrimmorna.

_DSC0496

Så vart det sen äntligen dryck, snacks och katt.

_DSC0500

Mitt i allt fick vi celebert besök. En kaxig kotte med förkärlek för ostbågar.

_DSC0515

Sa någon ostbågar!?

_DSC0524

Ur spår!

_DSC0517

Target acquired!

_DSC0526

OboyoboyOBOY!

_DSC0536

*chomp!*

_DSC0537

Aw yiss!

_DSC0533

(Saras spirit animal?)

Efter att ha matat kotten med en eller två ostbågar till ("Inte för många då får de ont i magen!") vart det för blåsigt ute så vi flyttade vårt pick och pack in, minus igelkotten då, och satte på en film som ingen såg på och Bruce Willis fick se sig överskuggad av det faktum att Kajsa kunde fixa oss pizza efter kl tio så vår fina rosékväll övergick till svullkväll. Sedan drog sig alla hemåt med matkoma och jag och Malin gick till sängs.

Hade förberett mig på att vara uppe med tupp och två små blonda kycklingar kl 06 men istället slog vi enligt Malins utsago rekord genom att ligga till halv nio. Vi lämnade dock bara sängarna för frukost och varsin kopp stor kaffe för att sedan kravla upp igen i den gigantiska Bergska sängen med alla möjliga finesser och spela Super Mario med småkillarna fram till lunch, då resten av pizzan slank ner.

Efter det åkte jag hem och i sedvanlig snart-30-anda tog jag en powernap och drog sen vidare till huset för att jobba med min skänk. Yes, jag köpte den sen, och förberedelserna är i full gång. Nu är hela åbäket slipat och små håligheter spacklade och det är dags att börja leta färg. Självklart står jag nu således och sliter mitt redan tunna hår i förtvivlan över valet mellan antikvit och klarvitt.

_DSC0540

Efter ett tag började hundarna demonstrativt lägga sig och sova räv och blängde på mig varje gång jag gjorde minsta rörelse som på något sätt kunde indikera att jag var på väg att göra någon annan fullständigt oväsentlig syssla än och ta ut dem på promenad.

_DSC0593

Så då gav jag efter för pressen och hämta koppel - men inte innan jag tagit minst fjorton bilder till på mammas löjtnantshjärtan och jag kan nästan höra hur båda hundarna imploderar inombords av frustration över deras hopplösa matte.

_DSC0586

Men sen var vi iväg! Och jag stannade bara bilen en gång för och föreviga en förskräckt kissekatt.

_DSC0597

Ute i djungeln.

_DSC0616

Alla gör sin grej. Sagarumpor hoppar efter bollar och möss och Idun leker kossa.

_DSC0632

Saga i motljus <3

_DSC0621

Kommer hem till en skinande ren lägenhet och en sambo som är på väg ut genom dörren för och handla.

Man ser resultatet av mina egna snabbstädningar i de lite slarvigt infösta korgarna som innehåller whatever jag senast slängde ner i vild panik.

_DSC0649

Pappa hade lämnat slingerkrasse i brevlådan (iaf tror jag det - vem skulle annars ge mig fröer från lasarettet?) och då har jag en perfekt ursäkt att införskaffa ännu mer krukor och spaljéer till balkongen!

_DSC0653

Sambon kom hem med matvaror OCH kebab med bröd! Här har ni en liten glimt av hur det är och leva med mig - "gå inte in än, jag måste ta en bild till helgsummeringen!"

Hopplöst underexponerad bild men man vill ju ha med huvudkaraktären som är orsaken till den här braiga helgavslutningen <3 och det kändes lite too much, även för mig, att ha honom ståendes i hallen med kebab och matkasse bara för att jag ska fibbla med inställningar.

_DSC0671

Vi har gått från och vara superduktiga på söndagar med storkok och massbygge av matlådor, till och bli "vi tar det imorgon kväll va?" och beställa hämtmat. Eller iallafall steka storpack av pytt-i-panna. Det går i vågor det där.

_DSC0674

En mycket härlig nationaldagshelg som tyvärr innebar en hel del allergier eftersom jag visserligen verkar tappat lite av björkpollenallergin men den för innekatter finns kvar och jag tänkte inte på och motverka detta innan jag åkte till Malin. Sedan är det något annat jag reagerar på som är i luften men jag vet inte vad det är - det inträffar helt random och nästan alltid när jag är i Addes bil. Någon annan form av pollen kanske? Iallafall så vart jag rätt knockad av detta och började känna av bröstet och febervärk, så tog det säkra före det osäkra och stannade hemma idag. Jag var risig som ett skatbo när jag gick upp förut, med lite kaffe i mig börjar jag känna mig som en människa igen men tröttheten hänger som en tung, blöt filt. Ska kurera mig med mer kaffe och Sex and the City på repeat som gamla vänner i bakgrunden, och det enda ansträngande jag ska göra idag är och försöka tämja den stora, snedväxande monstreran jag fick av pappa. Så är jag nog fit for fight imorgon igen.