Kameraporr

Nej, inte DEN sorten, vad är ni för ena perverterade typer egentligen?

Jag själv borde egentligen ligga till sängs nu trots att jag börjar sent imorrn för jag har sovit värre än en ovaggad trollunge de här två nätterna av okänd orsak. Men jag var bara tvungen att få jubla lite åt mitt nya objektiv som jag fick hem igår. Japp, jag gjorde slag i saken och beställde hem ett trots min obefintliga budget denna månad, men jag ville verkligen ha ett nytt objektiv innan vi reser till Budapest och åtminstone ha något kul att leka med som gör månaderna fram till Japan lite roligare, i den spar-mani jag kommer gå in i.

Genom att införskaffa mig ett nytt objektiv, ja jag förstår moment 22 här...

Men till mitt försvar, så är det ett av de billigaste objektiven på marknaden och mitt gamla standardobjektiv som jag fick med kamerahuset har börjat sjunga på sista versen. På senare tid har jag fått redigera bort fläckar och brus som rimligen inte borde finnas när ljuset har varit bra, och i takt med mitt fotoutvecklande har jag verkligen saknat ett lägre bländartal än vad standardobjektivet kunde ge. Jag minns nämligen med värme de fotolektioner som Amanda gav mig och där det var mycket fokus på ett kort skärpedjup som får motivet i fokus på ett väldigt underbart, drömskt sätt. Till den effekten krävs ett lågt bländartal - det ni! Nu slänger jag mig med fotojargong med. Det borde helt klart vara ett tydligt tecken på att det är dags och ta ett steg upp med min trogna D3200.

Objektivet jag införskaffade är det som jag hade med på min wishlist, för er som läst om den. Vilket uppenbarligen var typ alla, att döma av hur samspelta alla var med sina presenter... sötnosar.

Det är alltså AF-S DX NIKKOR 35mm jag nu har i min ägo, med whopping 1.8 som lägsta bländartal och oerhört många bra recensioner på netonnet.se.

Och vilken skillnad det är! Skärpan, färgerna, ljuskänsligheten - love it!

Och bäst av allt - bakgrundsblurret som f/1.8 ger mig - kallat bokeh i fotografvärlden.

_DSC0320

Som nu kan dras till det extrema.

_DSC0319

Love love LOVE! Alla de här fotona togs samtidigt men jag experimenterade lite med ISO och slutartiden, mycket lättare att vara kreativ nu med.

_DSC0349

I min glädjeyra så snodde jag ihop en hög rice krispiesgodis att ta med till kollegorna imorgon - efter ännu ett flingexperiment och en tårta jag ännu inte visat upp så är det nu ett paket av mina gamla favvoflingor som jag behöver bli av med nu.

_DSC0347

_DSC0350

Alltså jag är ju fortfarande väldigt mycket nybörjare och ett mer tränat öga än mitt kanske inte tycker det här är så märkvärdigt men jag blir så glad av och se hur mycket mer ljusa, skarpa och fräscha de här godisbilderna är jämfört med hur de skulle blivit med mitt gamla objektiv, tagna under kökslampeljus och utan trettioåtta justeringar. Så... simpelt. Och det här är bilder tagna under sen kväll. Jag kan knappt vänta tills jag får ge mig ut imorgon och fota i dagsljus!

Som en extra bonus mitt i allt så har min skruvade lilla hoya jag fick överta av mamma börjat blomma mitt i allt med - trots sin något tveksamma placering bredvid spisen och perkolatorn men den verkar trivas där i koffein-och-matoset för nu ger den mig supersöta små porslinsblommor att glädjas åt när jag brygger morgonkaffe <3

_DSC0338

Ok, nu är jag färdigjublad och ska bara plocka ihop allt risgodis, sen dyka ner i sängen och förhoppningsvis sova gott den här gången och drömma om skärpedjup och vitbalans...