Big in Japan

Jag är inte riktigt på topp nu alltså. Seg och omotiverad och ligger helst i soffan och flyr in i min bok. Ingen av mina måsten vart gjorda den här helgen heller. Längtar efter lite sol och ledighet. Det är lite över fyra veckor kvar till min lediga vecka iallafall då vi åker till Budapest. Sen har jag ju faktiskt ingen mer ledighet i sommar eftersom jag sparar dagar till november, och Japanresan: som jag ju helt glömt och skriva om nu när jag äntligen KAN skriva om den! Det säger ju en hel del om min sviktande motivation just nu... men det går väl över så småningom, just nu är det nog bara trötthet det bottnar i.

Men ja - JAAAAPAAAAAN! Jag har inte vågat nämna det innan eftersom jag - pessimist som jag innerst inne är fast jag hellre ser mig som melankolisk realist- in i det sista trott att något skulle sätta käppar i hjulet för det hela. Men nu är resan bokad, första hotellvistelsen är bokad, there is no return! Om sex månader och en vecka smäller det. Vi blir borta ca två veckor, och tanken är att vi ska köra de fyra första dagarna i Tokyo och köra sightseeing, åka runt, gå runt, äta runt - sen bär det av till Kyoto där jag förhoppningsvis kan spana en spirande höstprakt bland alla träd, och tappa andan inför alla vackra tempel. Vi både åker och går runt där med, och sen far vi tillbaka till Tokyo igen och gå loss på shoppingen. Däremellan finns det ju tusen saker man vill göra - Tokyo Disney Resort, en restaurang byggd som ett mentalsjukhus där du käkar i en cell, Shibuya, Harajuku, fiskmarknaden - och bara sitta ner och stirra på allt omkring oss. Alla grejer som kommer finnas, både konstiga och underbara och båda på samma gång.

t3n8c

original

Japan

Det blir jag och Stefan som åker, och att det blev just Japan var helt enkelt en slump som uppenbarade sig under ett Skypesamtal där Stefan beklagade sig över att han ville resa, men inte själv, och Anton skulle åka nån annanstans. Påpekade min existens och mitt sug efter att resa med - bara det att jag inte tjänade norska kronor och kunde ta en sista minuten till Dubai om jag önskade, utan det krävdes lite tid och sparande. På frågan vart vi i så fall skulle åka så var vi först inne på Europa, typ London. Men där har jag ju redan varit, och dessutom kändes det som att det var dags att åka längre bort. Då var Japan det första som kom upp i huvudet, och det var inte ens särskilt seriöst menat just då. Men nu jäklar sitter vi här, Stefan pluggar japanska för och kunna konversera med folket där borta på en extra nivå, och jag arbetar upp en ångest över hur många extra minneskort jag kommer behöva ta med mig för och kunna fota allt jag vill fota varje dag, hur många KAMEROR jag ska ta med mig - och hur i helvete jag ska kunna gå igenom resultatet av min foto-craze efteråt.

creative-bento-charaben

Så de här kommande sex månaderna kommer handla om och spara järnet, och klara av konststycket att hantera de blandade känslorna av att tiden ska gå både snabbt, för och snabbare komma fram till resedatumet, och långsamt för att, ja - tiden går för fort som det är.

Men nu kan jag iallafall skriva om det, även om det skulle kunna ske katastrofer som att flygbolaget går i global konkurs eller gräshoppor käkar upp vårt hotell eller att jag och Stefan blir dödsfiender och tävlar om kreativa tillvägagångssätt för och eliminera den andre.

Nu ska det iallafall sovas och ännu en ny vecka ska ta vid. På onsdag åker Adde till Prag med sina polers och jag får uppleva friheten! blir gräsänka. På lördag är det gemensam 30-årsfest med tema film som utklädnad och några av oss tjejer ska vara Pink Girls från Grease. Den stora frågan är nu - peruk eller icke peruk? Skulle gärna vilja vara Frenchie men jag misstänker att den här peruken kommer få mig portad från festen av dörrvakten som försöker leda mig till det lokala Bridgesamfundet istället.

grease-frenchy-peruk-1