Rent krasst

Krassen är en grovt underskattad krydda. Iallafall var den det för mig. Jag kommer ihåg krassen som något man lekte med när man var liten för att den var så lättodlad, men när den väl hade växt upp så kan jag inte dra mig till minnes om man någonsin åt upp den. Man var väl snorunge och skydde allt som var grönt. Den odlades i bomull har jag för mig, och hushållspapper. Och såna där runda jutebeklädda gubbhuvuden som var lite småcreepy, eller tänker jag på någon annan växtlighet då?

Anyway. Jag odlade ju krasse i en kruka för skojs skull under min hastigt framutvecklade längtan efter att få så och skörda. Krassen växte med dunder och brak och stod och var fin på köksbordet men sen måste man ju göra något med den också, innan den vittrar iväg. Så det blev klassikern krasse på knäckemacka. Och det var ju supergott!

_DSC0214

_DSC0221

 Här är för övrigt min födelsedagspresent från farmor - en kaffe/teservis som är över 60 år gammal, arvegods från farmors mamma. Jättevacker benvit porslin med guldkanter och diskreta små blommor, komplett med såskopp, sockerskål och tokelegant kanna <3

_DSC0180-2

_DSC0186

Debatten gick genast igång här hemma om att vi nu kan göra oss av med min andra, vita servis. "BEHÖVER du verkligen två serviser?" är Addes huvudargument. Hur ska man kunna förklara att ordet behöver inte är det centrala här, och i de fall det är det, så är det högst relativt?

Förhoppningsvis dock så kommer jag kunna ha kvar mina två serviser, iallafall för en liten stund - idag ska vi nämligen åka och kika på - och förhoppningsvis komma hem med - en skänk till köket!

Egentligen är det en lägre, längre byrå av något slag men den ser ut att vara som klippt och skuren för våran vänstervägg i köket. Om det nu inte visar sig att jag har världens sämsta omdöme när det gäller vad som passar eller inte. Men håll tummarna! Och ja, det blir i så fall en renoveringshistoria eftersom den är gedigen, lackad furu - eek!

Annars blir det en lugn dag med lite eventuell bakning och så har jag ju ett proppat skafferi som Adde börjat grymta nåt i stil med att det är lättare att hitta Atlantis ute i världshaven än det paket makaroner han är ute efter...för och inte tala om min klädgarderob som i vanlig ordning behöver få sig en omgång. Men vi får se hur avancerad bakningen blir, det gäller ju faktiskt och prioritera!

_DSC0234

_DSC0256

Men ja, hett tips - köp med er en påse krassefrön, hiva ut lite bomull på en tallrik och kör old-school-style om ni inte är lika hung up på terrakottakrukor som jag, och ta en nostalgitripp med krasse på smörgåsen. Pricken över i:et är och ha på lite allkrydda med.

_DSC0272 (2)