Förlovning på en blåsig flygplatsparkering i Jönköping (inte jag!)

Ja det är väl bäst att förtydliga att det alltså inte är jag som förlovade mig, gubevars. Däremot skulle jag ju skjutsa mamma och Lasse till Jönköpings flygplats eftersom de skulle fly deppvädret här hemma till det mer uppmuntrande 23-gradiga Rhodos. Them bastards...

Lasse hade då önskemål om att jag skulle ta med mig kameran för och föreviga denna deras första utlandsresa ihop, eller ja - startgroparna för den iallafall. Sagt och gjort, jag lever ju själv en tredjedel av tillvaron genom linsen så tyckte inte det var nåt udda med det.

Vi anlände således till ett extremt blåsigt Jönköping och efter lite parkeringsbomsstrul så stod vi där på flygplatsparkeringen och snackade skit en stund innan Lasse satte igång med poserandet mot en bagagevagnskyddssvägg. Innan jag ens hinner reagera så har han tagit upp en liten ask mitt i allt och börjar prata om något och jag registrerar först inte att det är ringar utan tror det är örhängen. Men sen börjar han trä på ena örhänget på mammas finger istället och jag hör ordet "förlovning" swisha förbi i vinden och jag går från att vara sedesamt neutral till typ brutalt känslomässig på ca en nanosekund - undslipper mig ett högoktavigt, gutturalt ljud innan tårarna kommer och min kropp verkar vilja låsa sig i ett smått framåtlutat läge med munnen på vid gavel. Jag anser mig inte vara en speciellt romantisk individ men högtidligheten griper tag i mig vid såna här tillfällen och förvandlar mig till ett smärre våp. Jag blev så himla glad för deras skull och framförallt mammas!

_DSC0144-2

 Du ska ha den på fingret såhär, fattaru?

_DSC0149

Lite hångelinledning innan jag vände mig bort och fotade tuggummipapper istället.

_DSC0152

En man som är mycket nöjd med sitt kap och den löftesrika framtiden.

_DSC0153

DSC0155

Lite vinskumpa ska vi ju ha såklart!

_DSC0157

_DSC0158

Pris ske Cinzanoguden, skål!

_DSC0159

_DSC0160

Ett mycket fruktigt och sött vin för övrigt för er som diggar det. Undertecknad tog såklart endast en liten hutt för det högtidliga tillfällets skull.

_DSC0163

De försökte sig på den berömda armkrokssupen som tydligen ska vara en tillbörlig ritual för nyförlovade.

_DSC0164

Det gick lite sådär. Lasse gick in stenhårt, mamma hade munnen för öppen för och ens kunna inmundiga något vin alls men roligt hade hon!

_DSC0167

Till slut så lyckades även hon, fast utan armkrokeriet och passade istället på medan Lasse gick in i drömmar-mode.

L: "Jag tänker mig ett kyrkobröllop, med dahlior och en trubadur som spelar Cornelius"

M: Mmmmmm*sippsipp*

_DSC0170

Och så gjorde yours truly inträde i bildserien med. What´s up med min hårda manshand här btw?

_DSC0171

Komplett utstyrd i lämplig långfärdsklädsel som får mig att se ut som barnafödandets Venussymbol.

_DSC0173

Skumpan är snart slut, molnen hopar sig, Lasses glasögon är av och det börjar bli dags att tänka på refrängen.

_DSC0177-2

Mamma avslutar med en demonstration av skakisknän.

_DSC0179

Och sedan gick de in på flygplatsen och jag åkte hemåt, köpte polkagrisar på första bästa mack till mellanmål och klarade Jönköping utan Google Maps men körde vilse på Mjölbyslätten pga road rage. Fast det kan vi ta en annan gång.