Fotogenisk frukost och fynd från loppis

Med tre marängbottnar i ugnen och en spännande bok som teamat ihop sig med soffan och popcornskålen och ligger och gastar efter uppmärksamhet i vardagsrummet så får det bli ett snabbt litet inlägg med helgens bilder. Jag bara väntar på att Wordpressutrymmet ska gå i taket så många tunga bilder som jag krämar in när jag kan här men än så länge har det gått bra. Jag tänker mig att det blir som i en tecknad film, ta min favvo Kalle Anka exempelvis, som stuvar en resväska full till bristningsgräsen och brottar sig svettig med läderremmen runtomkring tills phew! - väskan går igen och en utmattad Kalle sjunker ihop ovanpå med ett trött men triumferande leende, och så TJOFF! - exploderar väskan och både innehåll och anka far all världens väg och sen är det LÖGN och få igen den där förbannade väskan igen.

Idag blev det plättlätt frukost serverad på mina nya, fina PIP Studio assietter som jag fick av pappa i present <3 jag vart så kär i hela kompositionen att jag tog pinsamt många bilder enbart av min frukost i olika vinklar. Adde kom in i köket strax efter att jag börjat fota och ibland undrar jag om det inte är så att han ligger och lyssnar efter ljudet av min autofokus, då det innebär att det jag gjort är klart och att jag sätter igång med och föreviga verket.

Mina framtida barn kommer kunna få se ett helt album enbart dedikerat till mammas frukostar och diverse mellanmål genom tiderna...

_DSC0024

_DSC0045

Gud så jag älskar syrener! De gör sig oerhört bra på bild och livar upp vilken tråkig, färglös bild som helst. Jag ska försöka ta en svartvit bild med endast en syrenkvist i färg - den kan jag tänka mig ha i kollaget i vardagsrummet sen.

_DSC0061

Hann inte plocka fram det blåa setet av kopp och assiett så när Addelio satte sig till bords var skillnaden mellan uppsättningen av våra frukostar något markant. Men nu matchade hans iallafall, pluspoäng för det!

_DSC0062

Idun satt och väntade tålmodigt på och få en plätt eller promenad, or why not both? Om ni undrar över balkonglådan som skymtar så stod det faktiskt att buskkrassen skulle få komma upp i rumstemperatur och sen flyttas ut. Eftersom det inte alltid är rumstempererat ute nu de senaste dagarna så fick således lådan bo inne hos oss. Jag är en dedikerad klorofyllmorsa.

_DSC0074

Och den där jäkla frukosten igen och dessutom uppäten - men jag tyckte om den här bilden, den är lite drömmig på nåt sätt så den får vara med ändå.

_DSC0078

Efter långpromenaden i Ödeby svängde jag förbi Hjärta till Hjärta igen som sig brukligt är på en lördag för och se om jag kunde göra några fynd, och det kunde jag!

En femtiolapp för en felfri sängbricka som jag ska måla vit i kanterna med hade jag tänkt. Lassa den full med godsaker och dryck framför en film och sen finns det inga som helst skäl till att lämna sängen på hela kvällen. Om man inte förtär för mycket av den där drycken då.

_DSC0096 (2)

Fyra styck små fina glas som jag tänker att jag ska ha sötat iskaffe i under sommaren när jag sitter och glassar på balkongen i hettan.

_DSC0103

Och två av de här tidlösa flaskorna som man kan använda till så himla mycket - mjölk till fikagästerna, som en vas till syrenkvistar, fylld med vaniljsås till pajen, soligt gul av hemmagjord citronlemonad... bägge två blev snabbt vaser sen och jag funderar på och införskaffa deras två syskon nästa vecka om de finns kvar. Försöker ju lägga lite band på mig när jag loppishandlar och inte släpa hem precis alla exemplar.

_DSC0105

Resten av dagen har jag pysslat i ordning på balkongen, strukit Addes tält till gardiner som vi införskaffade under torsdagen till datarummet, och scannat av Blocket efter en skänk till köket. Jag vill hemskt gärna trilla över den där perfekta, extreme-makeover-värdiga skänken som alla andra tycks göra så random med sina egna möbler. Jag har bestämt mig för att försöka undvika de splitternya (vilket iofs blir lätt med tanke på hur satans dyra de tydligen är!) och ge mig på att måla om ifall jag får syn på den skänk som är en skänk från ovan (höhö) och råkar vara träfärgad.

_DSC0093

Nu är marängerna ur ugnen och jag ska placera mig i denna soffa as promised, med min bok och mina popcorn och bara njuta. Såna här kvällar är bland mina favoriter. Det sanna introverthimmelriket.

_DSC0131