Greenhouse

Eftersom jag var för långsam med att ens registrera att det var röd dag denna veckan så blev det ingen långhelg för min del, utan jag åkte till jobbet som vanligt i morse medans Adde och Idun låg och drog varandras timmerstockar för glatta livet. Det var en väldigt lugn jobbdag dock, jag fick undan några RCA:er och uppdaterade lite dokument och tog sen en promenad ner till Tannefors och köpte glass till lunch. Sämre kan man ju ha det under en klämdag.

Sen kunde jag gå lite tidigare med och kom hem vid fyra, där jag residerat på sängen en timma eller två med Instagram som jag blivit fullständigt nykär i och följer beredvilligt alla slags DIY, växt-eller inredningsinriktade konton och ritar upp tusen egna projekt i huvet av all inspiration. Hur nu det ska gå eftersom jag knappt kan dra en spik i en vägg, än mindre "lyckas hitta den perfekta smutsbruna vintageskänken på Blocket för en tia, ta hem den och slipa, fila, spackla, måla och centrifugera lite och så måla lite till och så bara VIPS så har man en skinande vit shabby chic-skänk som alla ba GUUUDD VAAAAR HAR DU HITTAT DEEEEN OH EM GEE INSTAGRAAM!"

Jaja. Något som jag iallafall vet att jag kan, det är och steka korv. Och det ska jag göra nu. Korv och potatismos och massor gurkmajonäs, det ska bli våran fredagsmiddag. Så förbaskat gott i all sin enkelhet.

Under tiden kan jag bjussa på lite bilder av allt grönasköna som poppar upp i hemmet under nån slags hastigt framväxande intresseutveckling.

Veckans blomsterfynd på Ica Maxi: sju rosor och tre fresior för 39 pix.

_DSC0350

Fina orkidén jag fick av Addes farföräldrar när de var här igår.

_DSC0352

Och en till fin som kom ifrån hans pappa och Helene.

_DSC0353

Liljekonvaljer vid mitt sängbord.

_DSC0359-2

Nature´s finest selection.

Blommor-2

Min växthylla på balkongen som ska fyllas. Monsterväxten får trona på högsta parkett.

_DSC0361

Sallad i balkonglådan på G.

_DSC0362

Min födelsedagspaprika från kusinerna, redo att skördas till helgens sallad.

_DSC0363

Och det här är resultatet av helt vanliga paprikor, vars frön jag torkade och satte som ett experiment.

_DSC0365

Jag är lite daring och tar in en björkkvist i hemmet. Har än så länge inte känt av min pollenallergi alls - däremot snorar jag som fan just nu av att ha skalat potatis. Wtf?

_DSC0366 (2)

Och sist men absolut inte minst, den finaste av dem alla - en liten syrénkvist, min absoluta favoritblomma <3 ihoptussad med lite mer av Nature´s finest.

_DSC0010