Weekend 10/5 part 2

Varning: det här inlägget innehåller typ 95% hundbilder så är ni inte hundintresserade och behöver nåt lättsmält till kvällskaffet så kan jag rekommendera Imgur istället.

Vi packade in piroger, kaffe och två vaniljmunkar i bilen tillsammans med dogsen och for iväg till gamle Kalle Ringelskogen igen och tog en promenad upp till det stora trädet.

Pirogerna åt vi tillsammans med en svingod aioli med chili, Östenssons egna hopkok.

_DSC0172

Hundarna fick lite söndagslyx de med och delade systerligt på en pirog.

_DSC0177

_DSC0180

Och jag kan tydligen inte få nog av bilder på mina gapande hundar.

_DSC0181

Fylliga, knubbiga, sockriga munkar - hade kunnat ta med mig några av mina frysta bullar och gjort hattrick i bakning denna söndag men kände för nåt mer kommersiellt.

_DSC0184

Adde försvann iväg här och var i skogen och hundarna for som skottspolar i sin jakt på honom, bollarna och ett och annat riskorn som tappats på marken.

_DSC0198

Min lilla betongsugga in action.

_DSC0207

Och vargen.

_DSC0222

Majestic as fuck.

_DSC0229

Här kan jag verkligen förstå folk som tror hon är en schäfer, om än en konstig sådan. Jag förnekade det ju tills jag blev blå och sen fick hon den där jäkla ögoninfektionen som är typ superduperjättevanlig hos schäfrar. Skit också.

_DSC0238

Och det här är hennes pose när hon uppmärksammar nåt. Samojedsmilet stramas åt.

_DSC0240

Det är husse som är på väg och försvinna IGEN!

_DSC0248

Adde flyr till skogs medan två nervösa hundar sitter spända som fiolsträngar och när ropet kommer har man max två sekunder på sig att fånga ögonblicket och undvika gruset som skvätter åt alla håll.

_DSC0251

_DSC0252

Lycklig Saga som räddade både husse och bollen från en säker död bland träd och mossa, och Idun som nuförtiden släpper sin boll hundrafyrtioelva ggr för att äta färskt vårgräs istället. Har tappat räkningen på alla gånger vi upptäcker för sent att hon glatt kommer kutandes efter en gräspaus och bollen inte är med. Prima Biltemakvalité för 29.90, klart man inte kan lämna den liggandes. Matte får vackert gå och leta eftersom Idun är en terrier och inte alltid tycker det låter som en underhållande idé att "hämta bollen, HÄMTA BOLLEN!" Så då gör vi det helt enkelt inte.

_DSC0254

Saga showar desto mer.

collagesaga

Här är de resterande 5% bilder - sniglar! Hela skogen var proppad av vinbärssnäckor och jag som verkligen, verkligen, verkligen avskyr när folk trampar på sniglar gick och höll andan nästan hela tiden med blicken stint på ömsom mina, ömsom Addes skor. Och så slutade det med att Fidan trampade rätt på en skogssnigels huvud...

_DSC0283

Jag hade faktiskt en vinbärssnäcka som husdjur när jag var lite, ett av mina mer långvariga substitut för ett "riktigt" husdjur innan jag äntligen fick ett marsvin. Glädjen och lättnaden var stor, ty vinbärssnäckor utgör inte särskilt gosiga kamrater.

Min snäcka hette iallafall Karusell, eftersom hen alltid drog några varv runt skalet som nån slags morgonlöpning när den vaknade.

_DSC0291

Bjuder även på en behind-the-scenes-paparazzi-blurrig bild på hur det ser ut när jag fotar just sniglar, som snabbt blev en källa till många muntra likes på Facebook men faktum är att man inte är värd och kallas fotograf om man inte ackompanjerar bilduppsättningen med akrobatik - eller åtminstone en halvdan yogapose - för den perfekta vinkeln.

11245499_10152807883356814_441440256444503473_n