Små glädjeämnen

I sken av rant-inlägget angående min olycksaliga helg kan man få intrycket av att jag inte gör annat än snubblar över negativa pölar och stampar allt vad jag har i dess vatten - det sker ju faktiskt positiva saker jämt och ständigt med. Bara det att det är roligare att ranta om när saker går åt helvete. Det har väl med min något svarta humor och göra.

Men jag kan iallafall uppdatera om att tvättstugenycklarna nu har blivit återfunna. I fickan på den enda tröja som jag INTE letat igenom eftersom mitt minne av vad jag hade på mig den dagen förutom obligatoriska mjukisbyxor är lika med noll. Är inte det poängen egentligen med slapphelger? Att bry sig så lite att du inte ens vet vad du har på dig. Förutom obligatoriska mjukisbyxor då.

Kameran är dessvärre fortfarande kaputt och jag hittade inte kvitto och garantipapper på den plats som jag förväntade mig att de skulle befinna sig på. Med största sannolikhet har de hamnat i nån kartong i förrådet. Aka ett projekt som skjuts upp till helgen.

Och just det, det fattas en veckas lön nu på fredagens utbetalning som lönekontoret tydligen sjabblat bort på nåt kilovänster. Men men - det kommer ju innebära en liten "bonusbetalning" som kommer i mitten av månaden istället och som jag med största säkerhet glömmer bort och således blir överlycklig för den extra summan som bara magically appear på mitt konto sen.

I övrigt på den positiva fronten dock, så kommer jag förmodligen få andra arbetsuppgifter på jobbet framöver, mer utmaning och framförallt få vara delaktig i och bygga upp något nytt från grunden, vilket ska bli väldigt roligt. Jag börjar gå mycket mot Problem Management med ena foten kvar i Incident Management och det är fortfarande rätt sjukt ibland när jag tänker efter, hur det kom sig att jag från början bara halkade in i IT-världen helt apropå och nu bygger upp en karriär runt det. Who knew?

Sen har vi ju såklart de små sakerna i vardagen som alltid bereder mig glädje och positivitet.

Som att komma hem och säga hej till sin sambo, som upplyser om att "det finns kanelbullar i frysen".

Och man öppnar frysen lite eftertänksamt och finner detta:

_DSC0045

Som man sedan skamlöst vräker i sig till kvällsmat, på sängen av alla ställen. Lovar och tvätta i helgen!

_DSC0061 (2)

Att man har ett alltid lika optimistiskt och uppmärksamt sällskap i köket som aldrig kommer med kritik och hjälper mig källsortera.

_DSC0117

Och ett annat sällskap som dyrkar och högaktar mig oavsett hur negativt surpuppig jag är <3

_DSC0089 (2)

Och lite mer vardagslyx i form av nya Hembakat, där jag läste halva på tåget hem och lade ifrån mig tidningen till slut för jag fick ett så otroligt sötsug och tänkte att jag skulle kämpa emot det tills helgen. Men sen kom jag ju hem till "kanelbullar"...

_DSC0085

Och nu är det dessutom torsdag och imorgon är det fredag och sen är det HELG igen, och snart bara en vecka kvar till min födelsedag. Om det är positivt eller negativt dock vete fan. Men så länge jag får massor blommor och mitt marsvin med tillhörande vagn så kan jag pluspolspositiv, alla dagar!