Göra massor men ändå ingenting

Innan jag gick och lade mig igår så tänkte jag att nu ska jag gå upp skapligt denna lördagmorgon, så jag hinner med allt jag ska göra! Har nämligen en helg med ingenting alls inplanerat, vilket är underbart skönt men då också brukar innebära att man passar på och göra allt tråkjobb så man blir av med det. Exempelvis packa upp min sista kartonguschling med alla mina miljoner cupcakegrejer, fota de drakar och annat som jag tänkt försöka sälja, göra en raid i garderoben och fixa till röran som redan blivit, och göra ordning i datarummet där det nu ser ut som om vi vore på G och flytta igen. Åka till loppisar och kolla krukor, och Viblomman här i Motala och se om de har kvar några extrapriser.

Vaknade så kl 05:15 imorse. Nja, lite väl va..? Somnade om och kom upp lagom till halv elva. Så var det med den skapliga tiden

.Eftersom jag ändå var sen så ställde mig och bakade lite snabba frukostfrallor.

_DSC0259

Intog frukostbrickan ute på en solfylld balkong.

_DSC0271

Helgbuketten. Nu kör vi på de rosigaste rosorna.

_DSC0250

Varvat med lite blader från naturens eget utbud.

_DSC0234

Tog en promenad med de otåligaste vovvarna i världen som stalkade minsta lilla rörelse från mig när jag försökte njuta av min balkongfrukost. Vi gick ner till Varamon så de fick plaska av sig energin innan det blir förbjudet för hundar och vistas där.

När jag kom hem hade klockan redan hunnit bli två och loppisarna var stängda. Men Viblomman hade öppet till tre så jag åkte ner och slängde ett öga på saligheten. Det erbjudandet jag hade spanat in tidigare fanns inte kvar längre - däremot fick jag jackpot på världens grönväxtrea! 50 riksdaler styck för de stora och 10-20 kronor för småplocket. Beslutsångest-Rebecca stod och våndades i en halvtimme innan jag till sist valde ut tre stora och två små för den svindlande summan av 170 riksdaler.

_DSC0289

Den coola Marijuanaplantsliknande saken fick bo ute på balkongen där den gör sitt bästa för och ta över hela stället. Vi behöver nog ingen mer växt än denna där ute nu. Den kommer inte acceptera det.

De två andra får ståta inne i vardagsrummet, och de två crassula-kusinerna får bo ihop i en långsmal kruka inne i datarummet och ersätta den vackra, vita orkidén som Adde fick av sitt jobb och som nu tyvärr har lämnat oss. Tillsammans med garderobsblomman i samma fönster så behöver nu Adde tänka ännu mindre på vattning än vad han gjorde innan. Dvs från inget till inte alls.

Och när jag ändå stod och planterade ut nyförvärvet så passade jag på att fixa sticklingar från några andra och plantera om de örter som inte riktigt tagit sig.

Och nu är klockan över 17 och jag har so far inte gjort något alls av de sysslor räknade upp där uppe. Men jag behövde tömma minneskortet i kameran, så därför kom det här inlägget till när jag ändå var vid kameran. Nu är kortet tömt så nu kan jag fota mina säljprylar iallafall. Då är det väl OK och slappa resten av kvällen sen?