Still springtime!

Är det inte typat att direkt efter att jag skriver ett inlägg där jag sjunger vårens lov i alla tonarter, så slår det förrädiska Aprilvädret om till sin sämsta sida DIREKT? Söndagen var det halv storm ute och igår gick jag till bussen på eftermiddag en i solglasögon och spöregn. Och idag har det varit så mulet och grått att vitbalansen gick och hängde sig när jag försökte fota nåt i vardagsrummet. Suck.

Nåväl, tur att det kommer en positiv prognos framöver, och att jag har en väldigt trevlig helg bakom mig att ta fram och titta på när det är som gråast ute och vinden sliter i fönsterna.

Lördagen började med sol i fönstret och nygräddade våfflor. En splitter ny ranunculus stoltserar ihop med några vitsippor.

_DSC0075

_DSC0076

_DSC0079

_DSC0080

Om nom nom!

_DSC0084

En liten filur satt och hoppades på några smulor, eller den stora lyckan.

_DSC0086

Den här gången bidde det den stora lyckan!

_DSC0087

Som varade i ganska så exakt 2,48 sekunder.

_DSC0089

"I fucking LOVE WAFFLES!" *tjoff!*

_DSC0092

Saga föredrog sina au naturel.

_DSC0093

_DSC0094

Efter den mastiga frukosten var det dags för oömma kläder och däckbyte. Eller ja - Adde bytte däck. Jag höll ställningarna. Och rullade ett och annat däck. Lyckades ändå skita ner händer och handleder till förbannelse som krävde tre skrubbningar innan allt var väck. Tänkte föreviga det på bild men kom på att det inte var något särskilt imponerande att lämna till eftervärlden.

När däcken var bytta och båda bilarna rullat iväg utan diverse katastrofer, såsom explosioner eller psykbryt, så packade vi matsäck och begav oss ut till Kalle Ringelskogen för en långpromenad i solen.

Vackraste sommarstugan ligger precis innan storskogen börjar.

IMG_0256

IMG_0257

Ostfralla, kaffe och wienerbröd. Helt OK som lördagsmellanmål

IMG_0265

Glömde dock och packa ner koppar. Då får det bli kaffe ur vattenflaskelock.

IMG_0267

Dogsen poserar tålmodigt i väntan på att deras undersåtar ska avsluta sitt födointag och underhålla dem.

IMG_0270

Lite styrketräning såhär ute i naturen. Bilderna där jag drattar på ändan och ligger och sprattlar i gräset är inte heller någonting värt för den redan omnämnda eftervärlden heller.

IMG_0294

En glad vovve.

IMG_0299

Vovven med vackraste profilen.

IMG_0274

En vovve på språng och en som photobombar.

IMG_0301

Hittade en ny liten polare med. Hen var dock väldigt blyg så det blev endast en rätt flyktig vänskap.

IMG_0304

Sen åkte vi hem och tog igen alla hundratals kalorier vi förlorat och dubblerade dem en aning genom och trycka i oss varsin pizza. Sen chillade hela hushållet resten av kvällen.

IMG_0306

På söndagen skulle Adde iväg på någon slags reptilmässa, av alla evenemang, i Linköping. Kurtil vill skaffa sig ett husdjur och tydligen är det just en groda som är på tapeten. Jag kan verifiera att de inte har särskilt mycket åsikter om något, men är goda lyssnare.

Passade på och bjuda hem Malin på en promenad i stormen med efterföljande fikastund. Malin har dragit ner litet på socker och onyttigt och jag gjorde mitt allra bästa för och förstöra det genom och servera en chokladfudgebrownie med marängtäcke, två sorters glass och en hel radda goa bär att doppa i härligheten. En stjärnfrukt fick utgöra den oväntade entrén i ensemblen också.

_DSC0102

_DSC0097

Nya favoritglassen med - fick fika på den här hemma hos Addes pappa när vi höll på med däcken och vart kär direkt. Underbart sötsyrlig och läskande.

_DSC0110

Adde kom hem från Linköping utan någon snålskjutsåkande ödla i fickorna och började fixa med kvällsmaten. Vi stekte allt som går att stekas typ och hade ett riktigt skrovmål tillsammans i soffan där vi sen sedermera blev kvar, utslagna av matkoma, och avslutade denna fina helg med lagom av allt. Förutom söndagsmiddagen då kanske.

_DSC0124

Jag kan avslutningsvis varmt rekommendera dessa ubergoda brownisar som blev Malins fall från den osockrade banan, och som jag hittade här på en blogg där tjejen i fråga bakar helt outrageous goda, amerikanska, over-the-top grejer. Härifrån kommer jag testa mycket gott framöver.

_DSC0134