Påskigheter

I år hade jag tänkt att jag inte skulle stå uppe halva nätterna och göra påskgodis. Ändå vart det på något sätt så ändå. Och jag förstår inte alls varför, eftersom mina egenkomponerade alster bestod av brända mandlar som går på en kvart, kaka-och-marsipankycklingar, några halvträliga fågelbon inspirerat av Ugglas frasgodis, nougat/marsipanägg och så äggformade kaktryfflar såklart, utan särskilt mycket dekor. Och that´s it. Hur kunde de ta så nedrans mycket tid?

_DSC0030

Det här fina kakfatet har jag för övrigt fått av min chef som tack för hjälpen när jag gav resetips inför deras Dublinbesök under St Patrick´s Day (inte alls avis!). Som och få hem en ny liten bit av Dublin.

_DSC0031

_DSC0592

Annars så hade jag mycket färdigt godis i påskpåsarna och i ärlighetens namn hade det nog räckt med det och de brända mandlarna, men jag ska ju lik förbannat göra "nåt litet, eller kanske fem" i slutändan ändå. Måste lägga av med det där för det brukar innebära just sena nätter med massa precisionsarbete för nåt som ändå inte ser så imponerande ut i slutändan för att jag alltid lyckas överskatta hur lätt något är. Börja satsa på kvalitet framför kvantitet.

Som de här äggen exempelvis. Jag såg en tutorial på Pinterest och blev vild och galen och tänkte att HÄR har vi ett busenkelt sätt och få supersnygga, dekorerade ägg with no effort!

Jo tjena, jag tror jag förbrukade halva servettpaketet och mina fingrar var alldeles stela av äggvitan som fungerade som lim, mysigt...

IMG_0253

IMG_0252

Men tja, effektfullt blev det ju, dock inte med lika mycket precision som jag skulle ha önskat men det är ju jag det :)

Och appropå ägg, så fick jag också detta jättefina fågelägg av Heidi i påskäggen från henne och pappa.

Man måste älska marmeladkulor och dess härligt giftgröna färg btw, det var länge sen jag åt av dem men nu hittade jag ett erbjudande inne på Priso och hade för mig att pappa diggade dessa. De gör sig utmärkt som köksbordsdekor med. _DSC0034

Jag köpte även chokladpraliner och ägg i olika former som jag skalade av foliepappret på och buntade ihop i en cellofanpåse, det blev riktigt effektfullt det med och såg lite lyxigare ut. Ett litet tips kanske för en snabb och enkel gå-bort-gåva med lite flärdfeeling.

Mandlarna i sin enkla pappersstrut med bohemiska snören och etikett tyckte jag också blev lyckat. Mysigt på nåt sätt. En liten, liten bit marknadskänsla i hemmet.

_DSC0593

_DSC0594

Sen hade jag ju mitt i allt fått för mig med att jag skulle skippa påskägg förutom några småttisar (som jag sen glömde ändå) och satsa på påskpåsar istället, och nånstans där, efter en rejäl överdos av Pinterest, tog jag det tvivelaktiga beslutet att jag skulle knåpa ihop dessa påsar själv. Resultatet blev de sneaste och mest paketliknande påsarna i stan - om en påse kan se ut som den fått ett par öl för mycket så lyckades jag alldeles förträffligt med detta. De får således INTE vara med på bild här. Och jag behöver ta ett steg tillbaka från den pysseltant jag trodde att jag var på väg att bli. En besatthet i taget.

Så, nu lämnar vi påsken bakom oss och blickar framåt mot nästa bakprojekt som förhoppningsvis blir något mer rejält - nämligen min egen födelsedagstårta. Jag har bestämt mig för en design (se på fan!) and I´m sticking to it. Jag har valt ut alla de grejer jag behöver för och skapa den, och Adde har erbjudit sig att stå för prislappen så jag har lite utrymme att gå crazy. Nu får jag verkligen inte sjabbla bort det här med sena ångestnätter och nödlösningar för att det inte går som jag vill och noll framförhållning. Å andra sidan - ska man inte vara en plågad själ och vada i blod och tårar för och få fram de bästa skapelserna? Eller i mitt fall - marängsmörkräm och tårar. Ha!

_DSC0025