En nygammal tupp till stan

Påskledigheten är över och här sitter man nu och slentrianäter godis som om det inte fanns någon morgondag. Två och en halv vecka av soppa och sallad flög till Blåkulla tillsammans med kärringarna och eftersom det är "kort" vecka nu med så känns det rättfärdigat att lika gärna fortsätta på den här vanan av en extra näve socker per dag - helgen är ju så nära!

Vi hade en trevlig påskhelg i sällskap av Stefan och hans flamma Rachelle. Kom hem till ett dukat bord och hemlagad mat vareviga vardagkväll, både filippinsk och svensk, inte fy skam! På grund av jobb och trötta vardagskvällar blev det inget riktigt umgänge förrän torsdagkvällen, då det vankades bio. Askungen var det som gällde och jag tror att vi tjejer gillade filmen ungefär lika mycket som killarna led.

På fredagen var Adde och jag iväg och åt delikat kalkon och potatisgratäng hos hanses pappa och inkasserade våra första påskägg. Lördagen var sen helt vikt till umgänge med det nykläckta paret och det resulterade i promenad ute i ett snålblåsigt Varamon och ohämmat frosseri på Eataliano buffén i Mjölby.

IMG_0250

Idun körde sitt välbekanta pinne-i-sanden-race: jag har en teori om att hon håller på såhär för att hon blir frustrerad över att den blöta pinnen blir äcklig av alla sandkorn och så ska hon "putta" ner den till vattnet istället. Bara det att för det mesta så kommer hon inte så långt, istället gräver hon en grop eftersom hon står och puttar på ett och samma ställe.

IMG_0242

IMG_0243

IMG_0245

IMG_0248

Solen sken för övrigt i stort sett hela helgen och nu i helgen ryktas det om 17 grader - alltså OMG VAD GÖTT!

Mjölbybuffén levererade med massa godsaker, och jag tog alldeles för mycket sushi och okristligt mycket friterade räkor med sötsur sås. Förlåt mig alla eventuella miljöhot (som jag verkligen hoppas inte var fallet här) som får ta smällen för denna osmakligaste av dödssynder som jag utövade.

_DSC0049

För en gångs skull hade jag en fullständig jämlike när det gällde och ta kort på allt, och speciellt mat.

_DSC0050

Vi tog lyckokakor. Jag hade hoppats på nåt lite mer spännande än ett statement från Captain Obvious. Hade varit roligt om de istället skrivit att jag är en lat jävel med alldeles för mycket högmod och att jag behövde en spark i arslet för och posta det där brevet till Skatteverket nån gång.

_DSC0056

Vi hade lite photoshoot och visade hur coola vi var med solglasögon.

20150404_170011

20150404_170010

_DSC0046

Efter matfrossa blev det matkoma.

Under tiden de snoozade så agerade jag påskhare och rände runt och delade ut mina så kallade påskpåsar. Mer om det i annat inlägg.

När kvällningen kom och turturduvorna vaknat till sans tyckte jag det var dags att mata dem med lite mer kalorier.

_DSC0062

Alla tar foton, även imaginära sådana!

_DSC0063

Jag hoppas ni uppmärksammar veckans bukett med. Den innehöll två liljor i söndags men de gick hädan under veckoslutet.

Och sedan under söndagen så åkte påskparet hem till Norge igen och allt blev frid och fröjd hemma på Kråkrisvägen 16A igen. Hundarna gick lite förvirrat och undrade vart alla tagit vägen medans husse och matte ägnade sig åt Burger King och film resten av kvällen. Thug life.

20150404_170001