Lysande godsaker

I helgen var det ännu en premiär som gick av stapeln i vår lilla vardag i lägenheten. Jag har varit på hundraelva ljuspartyn själv men aldrig stått värd för ett förrän nu i söndags. Det är inte så svårt, det enda man behöver göra är och ha någon form av bord tillgängligt för varorna, samt fixa något tilltugg till de ljus-och-fika-sugna gästerna. Så självklart gick jag ju fullständigt all in där och fixade tio sorters kakor och minibakelser som jag stod med halva nätterna från och med torsdag, en ost-och-kexbricka, och så lyckades Adde pitcha in korv med bröd mitt i allt också.

Det var väldigt mätta gäster som rullade hem från Kråkrisvägen 16A sen.

Och det var väldigt många kakor och minibakelser som fick ta en tripp till Linköping för vidare förtäring, och några som inte ens såg dagens ljus eftersom jag glömde dem i frysen för att jag redan hade för många uppdukade på bordet. Samt att jag fortfarande har 2-3 av varje kvar i kylskåpet as we speak, i hopp om att Stefan och hans käresta ska förbarma sig över dem.

_DSC0487

_DSC0488

_DSC0493

_DSC0506

Det var mini banoffee pajer och cookie cups med jordnötskräm som verkade vara de stora vinnarna. Mina personliga favoriter var alla fina små minipajer med frukt och bär, och små pavlovas. Kaktryffeln ovan är resultatet av en mandel-och-apelsinkaka som jag hade stora förhoppningar om men som blev en enda kladdig massa trots följt recept och som jag i ett rageutbrott smulade sönder helt. Såna kakor blire alltid cakepops eller kaktryfflar av, ett hett tips! Så kommer det även något positivt ut ur failobjekt.

Vadstenagänget hade med sig presenter <3

_DSC0500

_DSC0508

...ännu mer bakning då alltså? Ibland undrar jag om det faktiskt gör mig lycklig, så arg och ilsken jag varit i helgen för att mina petit fours vart för knöliga och pajskalen ojämna...

_DSC0518

Ljuseriet då? Jodå det fanns mycket, mycket fint. Jag deklarerade genast lite subtilt att den stora ugglan var presentmaterial. "Den var ju inte med på wishlist!" replikerar min kära mor då. Ibland är den här bloggen lite av en förbannelse...

_DSC0494

_DSC0527

Tänk om Amanda hade varit med här! <3

_DSC0534

_DSC0536

De här sista ljuslykorna önskade jag mig i julas på ett party, sen ångrade jag mig och ville ha de runda istället. Det vart fullt sjå mellan mina kära att ordna till det här tydligen. Samtidigt som jag och Lasse försökte smussla med en annan, björnformad ljushållare till mamma. Ingen kunde gå in i ett annat rum utan att folket där abrupt slutade konversera. Hanna som höll i ljuspartyt sa att det var särdeles mycket smussel och hemligheter som pågick under det partyt.

DSC0544k (1)

Hon sa också att vi hade mest fika av alla de partyn hon haft. Fattas bara.

_DSC0522

Det vart en del små ljus iallafall, och några hundralappar att välja gratisgrejer för så det var en riktigt trevlig tillställning med bådas vänner och föräldrar. Nu har ju som sagt Stefan med tilltugg anlänt nu inväntar vi bara långhelgen, så får vi se vad vi hittar på för äventyr.

En sista kakfatsbild bara, vart lite kär i de små sötnosarna...

_DSC0521