Summa summarium

Förra veckan var inte min vecka direkt. Var hemma sjuk både måndagen och tisdagen, gick till jobbet på onsdagen och mådde hyfsat, sen på fredagen inledde jag morgonen med att seriöst överväga att kliva av bussen mitt ute på vischan för och stifta närmare bekantskap med ett dike och mitt maginnehåll. Kallsvettig, yr och med en känsla av att så sakteligen brinna upp så var det onekligen en av mina längsta bussresor ever. När jag väl kom till jobbet sen så klingade det av, så jag tog en panodil och lyckades hålla mig någorlunda uppe under dagen. Till saken hör att mitt busskort krånglade med så jag kunde inte direkt hoppa på första bästa buss hem igen. Lika bra och köra så gott en kunde. Men jag var bra seg i huvet på eftermiddagen sen, så lite tidigare tog jag mig iväg till Resecentrum och fick kortet fixat, innan Adde slutade jobba och hämtade upp mig så jag kunde komma hem och knarka mer panodil och däcka på soffan.

Men nu är jag relativt fit for fight igen efter en helg av vila, bio och långa promenader i vårvädret (yeeeeeeees vååååår!) och har väl egentligen - ingenting och förtälja :D det är lite smålunk i livet nu, med mycket fix i nya lägenheten och en ständig väntan på nästa lön så att man kan stoppa undan sparpengar. Vi ska nämligen åka till Budapest i juli, för och gå på Addes gamla teamleader Dominics bröllop. Sen är det alldeles, alldeles snart spikat om det blir en större resa i November sen. Inte Europa, inte USA, utan nån helt annanstans. Eeek!

Så under tiden pytsar vi in lite småsaker här och där i hemmet, jag går runt med min kamera och svär, Idun är post-löp-deprimerad och Adde går och drömmer om och gå mental på Ica och köpa mat för 4000+ för och fylla upp frysen. Vardagssåpan rullar på.

Lite pics på det i vanlig ordning.

_DSC0031

Mitt nattduksbord just nu. Sovrummet är nästa prioritet efter köket. Eftersom det är så ljust överallt på den här underbara solsidan så siktar jag på mer pastelliga färger här inne. Grönt är tanken just nu, även fast jag av gammal vana dras till blått hela evinnerliga tiden. Speciellt nu när jag tittar på ugglan och börjar tänka turkost istället.

_DSC0060

_DSC0077

Fidan har löpt klart och det är nån slags hund-PMS all over. Hon vill jättegärna ut och gå men väl ute, så sackar hon efter och springer som en uppblåst flodhäst med pinne i ändalykten och ser ut som sju svåra år. Allt är jobbigt. Allt är skit. Hur mycket godis, kel och lek med grisen hon får, så sitter hon ändå där i bädden fem minuter senare och hänger med huvudet. Vi får ta en kväll hon och jag med TV:n och ett paket Ben & Jerrys, med "Den otroliga vandringen" på repeat.

_DSC0088

Säger det igen, älskar vårat kök och allt ljus, och jag fyller upp fönstret med ännu mer växter och sticklingar och skit som om det inte fanns någon morgondag. Lägger en liten slant en gång i veckan på nya, färska blommor och nu är det tulpaner från Lidl (av alla ställen) som får sällskapa med förra veckans nejlikor från Maxi som resolut VÄGRAR slå ut.

_DSC0157

Någon tulpankunnig som vet detta är för sort? Nån dubbelbladig sådan iallafall, ser ut som små pioner, helt klart en ny favoritblomma.

_DSC0114

Gräddade plättar till söndagsfrukosten och höll på och få en stroke på att varannan plättjävel fastnade och blev halvt ihjälbränd - det tar ett tag och vänja sig vid en spis som går från kall till varm på fem sekunder typ.

_DSC0178

Det annalkande påskriset. Sen när har jag ens haft påskris liksom? Värsta huslig.

_DSC0181

Gillar dock inte när det bara är träliga riskvistar så de fick samsas med lite lingonris.

DSC0190

Och här är lite tidig påskdekoration. Var nere på Viblommor i Motala och skulle "bara glutta lite" och så kommer jag hem med ett överflöd av murgröna på extrapris och tre små vaktelägg som jag kärade ner mig i. Det finns ingen hejd på alla de ting som jag kan utveckla romantiska känslor för.

_DSC0217

Snödropparna till exempel, de fick sig en dos kärlek med. Om det nu kan räknas som det när man sliter upp dem ifrån jorden och låter dem hålla till godo med lite vatten och nån obskyr grön kvist som sällskap. Vi har en något dysfunktionell relation kanske.

I bakgrunden syns mitt lilla örtprojekt med, som vi får se om det leder nånvart. Köpte fröpåsar från IKEA men antingen är jag dum i huvudet eller så borde IKEA köra USA-style och skriva utförliga beskrivningar på även de mest enkla av saker. Fröerna låg inkilade i små supertunna plattor nämligen men det stod ingenstans om man skulle ta ut dem eller låta dem vara kvar. Så jag lät dem vara kvar, det kändes mest logiskt. Vi får väl se om jag har rätt eller bara är blond igen.

_DSC0230

Vår kväll i söndags. Notera Miserabla-Idun i hörnet. Vi hade ju tänkt ha värsta filmmyskvällen i fredags eftersom det var ett tag sen vi gjorde något sådant. Vi är så självgående i det här med och göra saker på olika håll och mötas med en puss i mitten när vi går om varann. Men med mig som bara skulle "vila ögonen i fem minuter" och Adde som bara skulle "se en LOL-match till innan" så slutade det med att vi båda låg och toksov i varsin ände av soffan fram till klockan ett på natten. Så vi körde filmkväll på söndagen istället. Ben & Jerrys glassen fick jag gratis av Willys som tack för att jag registrerat mig som Willys+ kund för ett tag sen. Ja Gud jag vet...det lindrar den där känslan av att man tar alldeles för många vuxenpoäng rabattkortsmässigt när man får svulla glass med massa nötter och chokladbitar i utbyte...