Femtio nyanser av otålighet, små kriser och förändringar. Och Grey.

Idag är det två veckor kvar tills vi flyttar. I helgen får vi börja packa ner saker och passa på och rensa lite mer. Jag har suttit och frossat i Elsa Billgrens underbara blogg med härliga bilder och en ännu härligare personlighet, och jag blir så sjuuuukt sugen på och bara kasta ut allt vi har och köpa nytt, göra om! På senare tid har jag lutat mig åt en vit bas men nu när jag ser Elsas mysiga blandning av 50-tal, rustikt och antikt så börjar jag känna att jag längtar tillbaka till de dovare, naturliga färgerna som jag gillade för flera år sedan när jag flyttade hemifrån. Massor gröna växter (som inte dör), trä, metaller och gamla ting med historia. Undrar om jag kan få Addelito och hoppa på det tåget måntro? Förhoppningsvis blir han väl iallafall glad över att jag inte vill ha precis allt vitt nu.

Om man bortser från allt det tråkiga, praktiska med kartonger och hyrbussar och stöket innan man kommit i ordning, så är det fina med en flytt att det blir ett sånt ypperligt tillfälle till nystart och nya vanor. Jag vill ha mer snittblommor i nya lägenheten, i vårt fina, ljusa kök med massa yta. Bli bättre på att laga till delikatesser och äta gott småplock istället för och dra i mig en skål ris och en påse grillchips. Jag kan se mig i det nya köket en fredagskväll vid köksbordet med hemmagjord bruschetta och ett glas vitt vin istället. Tant, hipster-eller-wannabevuxenvarning på det? Whatevs, men i och med den här annalkande trettioårskrisen eller vad det nu är, så känner jag att det går fan inte och köra i exakt samma spår varenda helg .Vill utforska mer, testa på mer, ha lite mer vardagslyx. Få utlopp för kreativiteten jag ändå har. Sen får vi se hur länge det håller. Nyförälskelsen för WoW börjar svalna lite men jag kanske kan spela samtidigt som jag äter bruschetta och dricker vin. Det hade ju varit flott.

collagedesign

Appropå flott, så nalkas ju biografbesök ikväll. Det är 50 Shades of Grey som står på agendan, och jag är redan urbota trött på och höra om den så jag hoppas verkligen att filmen bringar ett uns underhållning som kan väga upp att jag faktiskt inte var så förtjust i böckerna och tycker hela den här hypen är smått överdriven. Det talas om på radio, i fikarummet, löpsedlarna och diverse debattgrupper på FB där arga motståndare härjar över att böckerna målar upp en felaktig bild av BDSM och listar alla situationer där kvinnliga huvudpersonen utsätts för kränkning/ofredande/misshandel/yadayada... herregud, det är fiktion, och bruden vet vad hon ger sig in på redan från början. Måhända att det inte sker enligt de "rätta" reglerna men hon stannar ju kvar, uttrycker sitt gillande vid upprepade tillfällen, och till och med gifter sig med snubben. Ingen större fara på taket där liksom. Sen kanske mindre begåvade individer där ute ger sig på den här typen av aktiviteter enbart baserat på vad de har läst, och utan ytterligare kunskap från mer tillförlitliga källor, och påföljden blir då naturligtvis att saker och ting går snett, ibland för jäkla snett till och med. Eller tror sig veta att det här är normen, att det inte existerar någon form av individualism. Men så har det ju varit för alla sådana här mer exceptionella flugor och trender, om man nu kan kalla det för det. Idioter  som brister i objektivitet och sunt förnuft finns alltid tyvärr.

Jaja, tanken var inte och börja ranta om det här iallafall. Det blir nog en trevlig kväll, en drink med tjejerna innan och så är ju bio alltid mysigt. Jag får ju mina fredagspopcorn! Dock har de förmodligen inte mjölk på biografen. Buuuu.