Tapa-tapa-tapas

I fredags efter jobbet drog jag med mig Nicke och Jonathan ner till stan för en liten pre-tapas-drink på Bishop Arms, det var alldeles för länge sen nu. Det var tänkt att Vadstenagänget skulle komma in runt sex-tiden för och käka tapas på Aioli här i Linköping. Hade ett par timmar och slå ihjäl däremellan och såg chansen till lite vin och nördumgänge innan brudumgänge. Det är tvära kast mellan mina små sociala cirklar ibland.

DSC_0129

Aioli var supermysigt, om än väldigt dunkelt, och jag som håller på och tar det stora klivet från A-läge till M-läge på kameran var inte skillad nog att få särskilt många vettiga bilder tyvärr. Men om ni har vägarna förbi Linköping så sväng förbi här och beställ in ett halvt dussin smårätter vetja - såååå gott!

DSC_0142

Vi beställde in en hel hög maträtter och i princip allt var givna favoriter - potatisklyftor med stark sås, marinerad och bakad fetaost, knyten med färskost och skaldjur, revbensspjäll, lufttorkad skinka, rökta räkor, bruschetta med getost, honung och valnötter (sluuurp!) och mycket mer. Ackompanjerat av mer vin och dessutom tog jag och Kiddan varsitt glas bubbel som vi erbjöds när vi var de första ur gruppen som anlände dit. Fancy pants! Pluspoäng till Aioli för den lilla lyxen.

DSC_0159

Efter att vi ätit oss proppmätta på alla godsaker och det bara låg några vissna räkskal och övergivna persiljekvistar kvar på tallrikarna, så begav vi oss hem till Kiddan för lite godis, snack om allt och inget och allmänt chill. Det är ju synd att jag blir så otroligt trött under fredagkvällarna, jag är inte direkt den tjattrigaste av oss i vanliga fall heller men det är skönt och bara sitta och lyssna ibland också.

DSC_0164-681x1024  Tapas är definitivt något man bör äta oftare - inte alltid på restaurang kanske eftersom det ändå kostar en del, men det är ju lätt och plocka ihop lite favoriter hemma. Det får bli ett senkommet nyårslöfte att äta mer plockmat på helgerna i nya lägenheten sen. Tre veckor och tre dagar tills vi får nycklarna och ska hinna flytta allt, flyttstäda gamla lägenheten, och fixa iordning den nya, allt på en och samma helg. Perkulatorn får bli det första som får komma upp.