Skafferi-rensning - kola/vanilj-cupcakes med pecannötter och annat gött

Just nu är klockan halv två på natten och jag börjar bli riktigt superdunderseg, men jag vill samtidigt inte gå och lägga mig riktigt än. Det är ju trots allt lördag och sista uppesittardagen innan söndagen anländer och det är dags för tidiga mornar igen. Det är liiiite småjobbigt fortfarande att vänja sig av med the sweet life under julledigheten och övergå till vardagsbestyr - där mat ska lagas varje dag, man ska i säng senast tio för och inte vara ett vrak dagen efter, och det tar en timme att göra alla små förberedelser som gör morgonbestyren några nanosekunder snabbare.Ladda perkulatorn, lägga fram kläder, slå in sallad i små fryspåsar och lägga fram dagens outfit bland annat. Så är Svenssonlivet just nu. Längtar till ljusare tider, så det inte känns som att hela din dag ryms inom de där åtta timmarna du är iväg på jobbet och när du väl ska hem så signalerar skymningen att det snart är läggdags - enligt min hjärna iallafall.

Men nu var det inte tänkt att jag skulle winea! Utan bara skriva några rader om att jag faktiskt tagit mig i kragen och bakat lite. Mitt skafferi är helt fullproppat med ingredienser som inhandlades för julbaket men som sen inte blev av på grund av tidsbrist eller att intresset förlorades i, eherm... annat.

Så nu måste jag ju se till och baka upp de här grejerna. Jag hoppas att det finns några kvar på jobbet som inte har ingått i den här 70-dagars utmaningen som verkar cirkulera just nu och innebär ett totalförbud mot socker och sötsaker. Vilket hiskeligt sätt att plåga sig själv på. Och hiskeligt för mig som då har färre objekt att testa mina baking skills på.

Jag hittade ett paket med färdig muffinsblandning som jag smaksatte med lite extra vanilj och fyllde med dulche de leche från burken som stått öppnad i sin fryspåse och sett ledsen ut efter att endast två teskedar bidrog till julstöket. Snodde några pecannötter från en påse som var tänkt till kakor (och fortfarande är) och rostade i stekpannan med lite smör och farinsocker, och medans jag ändå var i farten googlade jag fram recept på en simpel chokladsås som hittas här. Sist men inte minst, en fluffig marängsmörkräm smaksatt med mer vanilj. Sen toppar du bara allt på varann och så får du en ytterst dekadent cupcake som får 70-dagars utmaningen att skrumpna ihop i ett hörn i fosterställning.

DSC_0273

Håna mig inte nu för mina diverse engelska texter och skit - jag leker runt lite med mina bilder och testar olika saker och allt ser ju så mycket coolare ut i engelsk text än i svensk, det måste ni ju hålla med om. Jag har dessutom suttit en timme nu och gått igenom PS-tutorials på Pinterest och kommit fram till hur amatörmässiga mina egna pics egentligen är. Men det innebär ju att det blir ännu roligare att lära sig allt nytt sen när jag lägger vantarna på PS Elements.

DSC_0285

DSC_0279 DSC_0290Det ska bli så kul i den nya lägenheten sen, där vi kommer få ett så stort och luftigt kök och där en av de bästa grejerna är att jag kan ha köksbordet precis mitt emot fönstret och få mycket bättre förutsättningar till bra ljus. Jag vill ha en skänk ståendes mot vägen med för och ha alla mina bakgrejer i, men också för och få utrymme att sätta upp vettig rekvisita. Den häringa slängde jag ihop lite hafsigt med ytterst lite utrymme att leka med och där jag hela tiden försökte undvika att få med väggens alla slitningar. Can´t wait!

DSC_0292

Och nu är klockan fem i två och jag tror kastar in handduken ändå - det innebär ju faktiskt att jag kan ha en chans och gå upp skapligt imorgon och kanske baka undan några fler ingredienser. Och packa hela veckans salladspåsar.

Laters ya´ll.

DSC_0297