En rivig liten gryta med Chili

Jonas har blivit med valp. En fullständigt bedårande, skrynkebelamrad, silkesmjuk, valpandedräktsdoftande liten knubbis till mini-vovve. Just nu iallafall. Chili är en American Bully, en grövre variant av pitbullen. För det fanns amerikaner som tyckte att den vanliga pitbullen var för mesig utseendemässigt... det syns på hennes tassar att hon kommer bli stor, de ser ut och vara typ tre ggr för stora för hennes kropp och de sladdrar åt alla håll när hon springer som om det inte fanns någon morgondag och man bara SQUEEEEEEEEEAAAWWWW!! - så söt är hon!

Chili har börjat träffa andra vovvar nu för och lära sig hur man beter sig om Hund med stort H, och idag fick hon träffa Saga. Idun fick sitta i bilen och titta på avstånd så länge. Saga såg mest ut som att hon svalt en citron och tyckte valpen var förskräckligt påflugen, men sen när de fick leka lite ute på öppet fält så var det trots allt lite roligt och retas med en pinne och springa ifrån den lilla pesten och se på när hon snubblade över sina för stora tassar. Jag tror de kommer ha roligt med varann sen när Chili är äldre och kan jaga Saga. Till skillnad från Idun så tycker hon ju om och socialisera med andra hundar.

Jag tog med mig min nyinköpta kompaktkamera men det blåste ju som fan eftersom en viss bitch vid namn Rachel är på väg och ska härja över Östgötaslätterna, så mina fingrar domnade efter en halv minuts vistelse utanför handskarna. Och sen är det ju praktiskt taget omöjligt att få en bra bild på en yster valp och en flyende sprinter samtidigt som du ska klafsa omkring i sumpmark med dina tunna Converse. Så det fick bli lite sämre inomhusbilder istället.

IMG_0002

IMG_0004

Jag gick igenom lite bilder häromdagen och undrade varför jag inte hade mer bilder på vovvarna som valpar. Nu kommer jag ihåg hur urbota svårt det var och ta bra bilder eftersom de rör sig - precis - hela -tiden. Enda gången det gick OK var när de sov eller precis hade vaknat. Då hade jag ju heller ingen vettig kamera och tala om direkt heller, som kunde ta hyfsade bilder av rörliga objekt som nu.

IMG_0012

IMG_0013

Det drar ju rejält i valpsuget när man gosar ner sig i all denna lösa hud och klappar på en stinn och skär liten mage - för och inte tala om de små valpsuckarna och gnällen i sömnen som ibland hörs via Skype när jag spelar med Addes polare. Men det räcker gott och väl med mina två bestar nu. Jag får se till att gosa med Chiligrytan så ofta som möjligt istället.

Ser ni de där klumptassarna? De där fladderöronen som hon skulle kunna flyga iväg med, och de där underbara, blåa ögonen? Jag skulle kunna äta upp henne, så söt är hon. De här hundtyperna är världens sötaste valpar.

IMG_0074

Bäst jag slänger in varsin bild på mina sötnosar med så de inte blir alltför avis - nu ska jag ut på promenad i stormkylan med en exalterad Saga som vill gå i tre timmar och en miserabel Idun som blänger på sin torterare - och dessutom ha med mig halva Motalas ler-och- grusbestånd in i lägenheten efteråt. Och Jonas som sa att han längtade tills Chili blev stor nog för promenader. Njut medans du kan under den här tiden på året säger jag bara...

IMG_0025

IMG_0030