Lyckad slapptasksummering

Yeeees! Nu funkar det igen! Inge mer strul nu, tack. Jag har många ggr funderat på och fixa en ny blogg och låta denna vara kvar som ett fint minne, just för och börja om med en clean slate igen utan de olika beståndsdelar som ställer till bekymmer men samtidigt tar det emot. Det här är ju min dagbok nu, och även fast jag drar en ruggig /cringe när jag kollar bloggens början och de hemska bildredigeringar jag gjort så har det ju sin charm ändå.

Ett av mina nyårslöften dock är och lära mig antingen Adobe Lightroom eller Photoshop Elements, och börja redigera bilder på "riktigt". Istället för de webbaserade program jag använder idag. Hade tänkt och börja med detta under julledigheten meeeeeeeen... något annat kom emellan...

Julen ja. Såhär var den!

Lilla julafton redan dagen innan hemma hos pappa, med köttgrytan jag redan nämnt och pressad potatis till det som han brottades med under vår ryckiga konversation.

DSC_0123

Maten var jättegod och jag fick massor fina saker, pappapresenter - parfym, ljus och annat vackert. Och ugglor såklart då.

DSC_0145

DSC_0147

<3

DSC_0148

Fidan fick en ny bästis!

DSC_0150

Oliver fick också en ny - whatever we call this. Han fick nåt nytt iallafall, och det var huvudsaken. Höhöhöhöhö!

DSC_0154

DSC_0158

På julaftonsmorgon hade vi ju vårt egna mys här hemma med gröt och paketöppning. Jag fick kameraväska, en extern hårddisk med 1TB utrymme, PartyLite-lyktor som får komma upp i nya lägeneten sen, och yogapants - som han villigt erkände egentligen var lika mycket julklapp till han själv med.

DSC_0191

Sedan for vi iväg på våra respektive julfiranden och jag kom råförsent upp till huset med Skodan fullastad av brorsan och julklappar. Vi åt och åt av all god mat som den här tantingen hade fixat. Hon var lite av en kuf, men gjorde grym Jansson utan ansjovis!

DSC_0211

DSC_0214

DSC_0215

Lasse fick äran att agera tomte.

DSC_0217

Fick mycket mer julklappar än jag väntat mig, hade ett litet fort runtomkring mig byggt av klappar Awesooooome!

DSC_0227

Jag fick ugglor och ljus här med, och favoriten var nog PartyLiteugglan som jag får visa senare, plus den stora, rejäla gjutjärngrytan som vi fick gemensamt av Lasse. Den har redan använts till både gulaschsoppa, en mustig chili con carne och nu senast en lite tillspejsad stroganoff.

Jag var iväg hos Addes mamma och mormor under kvällen sen med och fick lite klappar, och resten av tiden intogs i soffläge med allsköns godis medans vi alla tittade på när mamma öppnade sina klappar, hon var klar vid halv tolv (!) på natten efter att hon fått nästan mest av oss allihop och gjort ett break för och spana in den nya mobiltelefonen jag och brorsan köpte.

Mycket fin och skön julafton som får fem av fem tomtebloss.

Vi hoppar över mellandagarna då jag bland annat var och reashoppade med Malin och gjorde ett kort framträdande på Sky/Harrys under annandagsbalen och insåg att jag är för gammal för den sortens galej - och går till nyårsafton som vi skulle ha hemma hos oss.

Den blev exakt så som jag förutspått! Folket åt och åt av maten, fick matkoma of doom, halvsov i soffan och spelade kort och glanade TV och hade det allmänt mysigt fram tills tårtan gjorde entré. Lite socker piggade upp dem till tolvslaget iallafall.

Vi var och storhandlade på Citygross och jag hade mina tvivel om allt verkligen skulle gå åt. Men det gjorde det, med råge - vi fick en eller två kotletter över samt några ostar, som förvisso inte blev så långlivade här i hushållet ändå med bakis-Rebecca på raid.

DSC_0229

DSC_0230

Slängde in min burk med lågkalorilingon så vi inte skulle känna oss så onyttiga bland all sås, vitt bröd och ostar...

DSC_0231

Kotletter i sambal oelek-sås är så grymt gott! Man kan inte tro att det är kotletter, de blir så möra och faller isär i munnen, om nom nom... nästa gång ska jag testa och göra den med kyckling istället.

DSC_0233

DSC_0235

En ganska bra bild av hur kvällen såg ut - Jocke som redan är förlorad i matkomans förtrollade värld med den sista "bara för att det är så gott!" -ostmackan och Marcus som är på god väg till samma stadie. Den andre Marcus är bara så jäkla nöjd över allting.

DSC_0239

Adde hade fixat ett quiz!

DSC_0241

Och den som visste mest och vann med endast ett enda fel, var Jimmy - som hade 49/50 i armomkrets när han var som störst. Priset var en godisko, sponsrad av mammas loppis där jag aktivt letade fram den fulaste prydnadssaken jag kunde hitta.

DSC_0242

Sen var det dags för hedersgästen i sammanhanget - nyårstårtan!

Det är nu tredje gången jag gör den här tårtan och jag kan inte annat än rekommendera den. Recept finns här och den smakade nästan ännu bättre med skivade jordgubbar och mörkchokladganache på också. Mäktigt.

DSC_0245

DSC_0246

Sedan satt vi bara och sjåkade ihop med våra starka drycker fram till tolvslaget, och ganska så snart efter det så började folket droppa av hemåt för och sova av sig både matkoma och all öl som lade sig ovanpå den. En av de lugnaste nyårsaftnarna men definitivt en av de trevligaste också.

Såhär såg det ut en eller två timmar in på det nya året. Till och med vovvarna var bakis sen. De blev väl höga på all uppmärksamhet.

DSC_0269

Slapptask är nyckelordet här, med både en lugn jul och ett lugnt nyår och så resten av ledigheten med sovmornar, massa massa massa spel och ja - alltför mycket gott och en ansenlig mängd soffläge. Men det är det sån här semester handlar om va?

Nästa semester är jag förhoppningsvis ute och reser och slappar inte riktigt lika mycket. Nu har vi flytten och fokusera på som ett nytt litet äventyr, och sen ska jag lägga undan varenda krona jag kan till och resa åtminstone två gånger i år. En mindre och en större resa. Vissa planer finns, men är än så länge precis i början med tankefröet sått. Vi får se vad det här året för med sig.

Är det fler bilreparationer eller hundar som går sönder dock, så går jag i ide...