Fondant-elefant

Jag fick en förfrågan för några veckor sen om och göra några doptårtedekorationer till en liten Noel - tårtorna gjorde de själva men de ville ha något sött att sätta på dem. Jag gav lite tips på några roliga figurer och de bestämde sig till slut för två babyelefanter och Noels namn med vita bokstäver. Dekoren skulle gå i blått, sen fick jag fria händer.

Jag satt klistrad framför Pinterest i ett par dagar för inspiration och tips, och sen satte jag igång med pellefanterna i tisdags. Eftersom jag inte vet hur övriga tårtdekoren eller själva tårtorna ser ut och vad som skulle passa bäst, så freestyleade jag bara lite på känn och gjorde det jag kände för. Det bidde en liten uppklädd festelefant, och en liten nyfiken prick med en fjäril på snabeln. Jag hade tänkt en fågel först, och gjorde faktiskt en som jag skickade med ifall att de hellre skulle vilja ha den. Men fjärilen kändes roligare, trots sin oproportionerliga storlek :)

DSC_0900

Partypellefanten ser lite ut som en clownelefant, han fick en lite kortare snabel och jag skulle kanske gjort den liiite längre såhär under eftertanken. Men men, jag tycker han vart gullig ändå. Faktiskt.

DSC_0901

DSC_0911

DSC_0912

DSC_0918

De hämtades igår av Rickard som var budbärare, och jag fick till och med en present i förskott som tack för att jag gjorde dessa, så nu hoppas jag verkligen att de blir nöjda över lilla Humle och Dumle. Nu har jag faktiskt inte varit så självkritisk, men ändå gnager oron lite att de kanske hade förväntat sig nåt helt annat innerst inne.

DSC_0933

Så oerhört skönt med fredag, och snart helg! Vi åker till Västerås imorgon bitti, och det ska bli gött och få komma iväg lite, bo på hotell, träffa vänner, och både chilla och festa. Sen är det bara nästa vecka kvar, och sedan den efterlängtade julledigheten - två och en halv vecka, första riktiga julledigheten jag haft tror jag. De få dagarna man tog hos IBM känns inte riktigt som de räknas på nåt sätt. Nu får jag iallafall gott om dagar att julpyssla på!

DSC_0928