Big city hangover

Det är alltid samma sak när jag kommer upp till Huvudstaden. Jag skryter om att jag minsann kan tunnelbanan efter alla år vi besökte släktingarna här när jag var yngre, och att jag hittar relativt bra. Men så slå osäkerheten sina klor i mig, och jag frågar ängsligt mina vänner hur man ser skillnad på vilket håll en tvärbana ska. Vet inte om jag blir mer velig med åldern eller vad det handlar om. I New York hade jag inte problem med tunnelbanan liksom. Men så hamnade jag ju oförhappandes i Harlem vid ett tillfälle av missförstånd med.

Nåväl. Min ankomst till Stockholm igår kväll följdes upp av mongolisk barbecue med Borchers - riktigt, riktigt gott, stället heter King Tan och var mycket prisvärt. Plocka på dig allt du vill ha stekt från en buffé och ställ tallriken på en bänk så kommer en snubbe som ser ut att älska sitt jobb och plockar upp den för stekning.

DSC_0830-001

Jag som skulle hålla inne med käk och kolhydrater för och komma i min klänning imorrn satsade på två tallrikar med skaldjur och kött och mycket grönsaker, funkade perfa!

DSC_0831

DSC_0833

DSC_0835-001

Vi smårullade ut från resturangen och jag lyckades ta mig till Årsta utan att åka vilse - jag behövde bara skicka ett ängsligt mess en enda gång. Helt slut efter en vecka med ytterst begränsad sömn och storstadens intryck så sov jag ganska så exakt i 12 timmar och har nu en lätt sömnbakfylla. Mycket vatten, en engrammare Panodil och en dammig knäckebrödsbit jag hittade i skåpet hos el Kausti, så är jag fit for fight att ge mig ut igen och införskaffa alkohol, strumpbyxor och borste.

DSC_0838

Hur många är förvånade över att Kaustis julkalender ser ut såhär, räck upp en hand...

DSC_0840