Julpyntsångest och bakisdagar

Fredagens 30-årsfest lämnade mig helt krossad dagen efter. Inte bara för den flaskan av Two Oceans som råkade slinka ner, utan också för att det var just en fredag, och strax efter tolv satte mig fredagströtthet in med full kraft så jag var lika sömnbakis som vanligbakis dagen efter. Sista biten hem i bilen var jag helt borta, gick in i lägenheten och lade mig på soffan av nån anledning, och där däckade jag till slut - så allt var som det skulle vara! Vaknade runt halv fem på morgonen och borstade tänderna och gick och lade mig i sängen. Trodde jag. Enligt Adde gick jag och lade mig i soffan igen, och sängen typ en timme efter. Det säger en hel del om hur bekväm den soffan är...

Dagen efter vaknade jag av att Adde klev upp och gjorde kaffe, och tog hundarna på en promenad. Eftersom jag numera sällan kan ligga kvar och dra mig i sängen på helgerna, med hundarnas konstanta blickar på mig så fort de hör en rörelse, så var det väldigt uppskattat och jag kunde ägna en extra halvtimme åt att dricka fem liter vatten och springa på toa därefter. Har seriöst aldrig varit såhär uttorkad efter en utekväll. Sista vändan till toa kan jag svära på att det skvalpade från minst två organ.

När Adde väl kommer hem sen har han dessutom köpt med frukost, och som en extra stor klick grädde på det redan smörstinna moset, så väntar mig en lördagspresent ute i vardagsrummet. En påse grillchips, en påse cheddarpopcorn, och ett par gaming hörlurar!

DSC_0781

Ibland ska man vara riktigt lyckligt lottad <3

Resten av lördagen gick åt till att äta upp sagda påsar snacks, och åka en sväng till Linköping och köpa lite julpynt. Jag var inte särskilt hungrig förrän jag fick se att IKEA serverade julbord. Då slog bakiscravingsen till och det enda jag kunde se framför mig var köttbullar, prinskorv och rödbetssallad (!) och jag vart så jäkla sugen att jag trodde jag skulle gå under om jag inte fick i mig köttbullar, NU! Adde var inte lika pigg på julbord men måste ha sett desperationen i mina ögon och dreglet som samlades i mungiporna , så vi begav oss dit - bara för och upptäcka att restaurangen stänger klockan halv fem. What the actual fuck.

Där och då var jag färdig och bryta ihop - ni vet när man är så otroligt bakishungrig så man nästintill får abstinensbesvär och agerar därefter? Jag hade en liknande situation en annan gång och då gällde det mineralvatten. Det var ingen vacker syn.

Adde följde dock sin awesome-tråd och tog mig till en restaurang där de serverade awesome hamburgare, och där det dessutom fanns - yes, köttbullar! Visserligen barnportioner, men jag kunde beställa en vuxenportion av det och så slapp jag gå loss på någon sopptunna i köttbulle-delirium.

Resten av lördagkvällen spenderades i Pandaria, där jag lyckades dinga 90 innan jag återigen däckade -i sängen som sig bör denna gång.

Och idag är det 1:a advent, och den har vi firat in med tvätt klockan sju på morgonen (uuughh) och sen skulle vi ju ta den där adventsstädningen som Adde trots allt inte skämtade om... efter ett tag fick jag dock höra att jag var alldeles för dålig på och städa (!) och att det var bättre att jag åkte och handlade julstjärna och resten av pyntet vi skulle ha. Inte säger man väl nej till och skippa städning till förmån för shopping, så off I went! Bara det att jag hade helt lyckats förtränga vilken grav beslutsångest jag får varje år gällande julpynt. Jag älskar julen, jag älskar alla ljus och färger, och varje år vill jag göra mitt hem till det ultimata julmyset. In other words - grov prestationsångest medelst juldekorering. Eftersom jag både vill ha vitt med silver - och rött med guld - eller som nu, lila och vitt...och kanske lite guld? Eller blir det tacky? Nej jag kör på vitt...här har vi två vita adventsljusstakar. Men vilken är finast? Vilken är vitast? Vad ska jag ha för färg på ljusen? Vilket ljus och vilken färg passar bäst till vilken vit? Jag måste ha dekorationer till med! Ska jag ha klarröda svampar eller vinröda? Vilka svampar passar bäst till vilka ljus beroende på vilken vit de ska sitta till och som passar bäst med den ena uppsättningen ljusen tillsammans med vilken vit? Jävlar, mossa - grön eller vit? Vilken mossa passar bäst till...

Och sådär fortsätter det. Och jag är seriös nu, jag står där och känner hur ångesten byggs upp inom mig och jag bara VET att vad jag än tar kommer jag ångra mig, eller hitta nån flaw som jag kommer fokusera på tills jag blir knäpp och ställer undan grejerna i ett skåp så jag slipper se det. Helt uppåt väggarna, jag vet... jag spenderade en timme inne på Maxi, springandes fram och tillbaka mellan alla julavdelningarna för att jag skulle välja ut TRE föremål som skulle tjäna som ett litet stilleben. Det enda jag hade som var säkert var den sista lilla stenen med två tomtar på som jag tyckte såg ut som mig och Adde. Men sen skulle jag ha ett ljus... och en blomma/övrig dekoration. TVÅ beslut som skulle tas, med en uppsjö av valmöjligheter. Ni kan ju tänka er...

Hem kom jag till slut iallafall och då var det alldeles för sent för att baka nåt litet till adventsfikan, så den fick jag faktiskt ge upp efter en hård, mental kamp. När mamma och Lasse kom sen visade det sig att köksgardinen var alldeles för kort, adventsljusstaken hade sneda ljushållare, och jag köpte fel toadoftgrejs till Adde.

FML.

DSC_0785

DSC_0792

Jaja - det är ändå tanken och stämningen och julens anda som räknas. Whatevs. Vi fikade, ingen dog av att ett ljus var snett, och jag hann med två timmars WoW-spelande innan jag nu äntligen går till sängs och ännu en arbetsvecka drar igång. Tre veckor kvar till julledighet och både Stockholms-och-Västeråsresan är i antågande! <3

DSC_0783