Massa mousse och mossig jycke

Den här underbara mjölkchokladmoussetårtan gjorde jag till vårt fika förra veckan. Den innehåller shitloads med mjölkchoklad och mjölkprodukter, och är överröst med hallon, krossad maräng och daimbitar. Jag hade toppingen i separata burkar och tårtan i min fina cake carrier (kommer fasen inte på vad det heter på svenska?) som jag fick av mamma i present, och hade tänkt assembla allt strax innan jag anlände till jobbet. Bara det att det blåste som fan, äckelduggregnade och var svinkallt. Slutade med att jag satt hukad under taket på ett cykelställ och frenetiskt försökte få marängbitarna att stanna kvar ovanpå tårtan istället för och blåsa iväg. Cyklisterna som kom och hämtade sina klenoder senare måste ha undrat över de mosade hallonen och kladdiga marängsmulorna som låg strödda lite varstans.

Den är också toppad med en mjölkchokladmustaschklubba (se där ett ord som vi kan försöka få in i svenska akademins ordlista!) eftersom det är Movember och mina kollegor odlar mustascher för fulla muggar, vissa med mer underhållande resultat än andra.

Moussen var väldigt kompakt så den vart inte så slät runtom, men vafan. Tycker den ser riktigt läcker ut ändå, och den smakade gudomligt! Len, krämig och fyllig, med den sega browniebotten och de syrliga hallonen och en och annan crunch. Kan varmt rekommendera den - ni hittar receptet på den här fina bloggen.

Tyvärr inte de bästa bilderna men som sagt - det eländiga regnet och snålblåst, då har man inte kameran uppe längre än ytterst nödvändigt. Ville ha nån bild på härligheten iallafall, nuförtiden är det ju lögn och få bra bild på nåt under de mörka vardagarna. Kanske borde investera i någon bra blixt och reflexskärm eller liknande.

DSC_0622-001

DSC_0620

DSC_0626

I övrigt så misstänker vi att Idun ska börja löpa snart. Eller bara har blivit gaggig. Hon har börjat behandla sin racergris från Ullared som en bebis i nån form. Släpar med den till bädden och ligger och puffar på den. Om Adde sätter sig ner så ska hon lägga grisen i knät på honom och sen klättra upp själv, ovanpå. Som att hon ska ruva den. Vid ett tillfälle igår kravlade hon upp i knät och låg där och stirrade på grisen som om den skulle försvinna framför hennes ögon så fort hon blinkade. Och idag meddelade han att hon farit upp i sängen och suttit och gastat, med grisen undanlagd. Jag har ju aldrig direkt erfarit skendräktighet innan, eftersom Saga är kastrerad och Fidan har hitintills inte visar några andra egenskaper än, om möjligt, ännu mer glupande aptit. Men det kanske är dags nu.

DSC_0593