Hur många småkakor ryms i en mage

I förrgår var jag och Malin på kvällsöppet kondis i Vadstena som serverade kak-och-sconesbuffé. Så otroligt mysigt, med fina dekorationer, tända ljus och mängder med ost och kex, scones, marmelader, sylter, krämer, och så alla dessa kakor och godsaker förstås. Jag åt en lätt lunch enbart för och spara mig till detta och jag lyckades nästan få i mig en av varje. Nu fick jag inget bra kort av hela kakbuffén uppställd men det var väl 16-17 sorter allt som allt och jag fick med 14 av dem. Dissade lakritsen för det har jag svårt för i bakverk. Men allt annat...kak-koma!

DSC_0596

DSC_0597

DSC_0601

Nu är ju inte jag, tro det eller ej, så jättemycket för sötsaker. Jag kan se hur ni alla kollektivt rullar med ögonen, alternativt blänger med höjt ögonbryn - men really, jag föredrar chips alla dagar utom möjligtvis DE dagarna då. Klart jag tycker om sötsaker och jag är svag för mördegskakor och allt som går under epitetet "fudgey" - så otroligt underbart ord btw! - men om man jämför min bakningsratio med mängden kakor jag faktiskt äter så är det extremt ojämnt. Så nu fick jag verkligen mitt lystmäte för socker stillat för en månad framöver. Jag började bli proppmätt och sockerhög efter den fjärde lilla kakan, men Malin gav sig in i det hela med stor frenesi och manade på mig att äta mer, mer, MER!

DSC_0611

DSC_0616-001

Och vem är jag att sätta mig upp mot en sån auktoritet...

DSC_0615

DSC_0608-001

DSC_0604

Och jag fick som sagt i mig nästan alla, även om jag var tvungen att springa och hämta salta kex och brieost och varva med emellanåt. Ni vet, för och balansera socker-och-salt-halten. Sånt är viktigt.

Och när vi var klara åkte jag och min onda ballongmage hem och fixade klart tårtan jag hade med till fikat igår och passade på att göra en extra batch med brownies. När allt var klart och brownisarna i ugnen och det var dags och städa, vad händer då? Jo, då finner jag mig ståendes bland all disk, frenetiskt slickande på vispar, slickepotten, kanten på bunken OCH - det som skvätt på micron, utan att jag ens förstått hur det gick till. Det skedde per automatik. Eller ja, nu stod jag ju inte och slickade på min micro per say, utan jag svepte ju med fingret såklart. Jag är väl inte nasty heller.

Och så undrar jag varför jag gått upp i vikt den senaste veckan... gud vet hur många extra kalorier jag dratt i mig bara genom och omedvetet förtära viss "överbliven" smet eller deg...

Sunt beteende?

Jaja. Idag blir det inget kakätande iallafall - idag ska vi istället låta våra ögon festa på en ny lägenhet åt oss, som dessutom kommer vara i princip helrenoverad. Vi har nämligen chans på en trea på Ekön, eller chans och chans - den är vår om vi vill ha den. Bara det att den är under sagda renovering just nu och obeboelig, så vi ska få kika på ett liknande place och få en uppfattning om huruvida vi kan bo där utan och få krupp på att det är just Ekön. För let´s face it, det är Motalas tråkigaste bostadsområde. Men en nyrenoverad lägenhet smäller ju ganska högt. Kan de erbjuda oss diskmaskin har de definitivt min själ. Den kommer då få sjunga sköna duetter tillsammans med min bakmaskin vareviga kväll. Sweet rhytm!

DSC_0612