En långt slut på en alltför kort resa

Status check!

Vi hade en jättetrevlig middag på The Mulligans i lördags med det gäng jag fick ihop som är kvar; Johannes, Markus, Peter, Sanna och Slawek. Utöver mig o Niklas o Boman då. Kvällen vart inte så lång eftersom vi var lite sega efter torsdagens eskapader, och de andra hade ju jobbat så - nästa reunion får bli på en lördag.

Vi åt jättegod mat i form av vildsvinsburgare med getost, pesto och aioli. Och tyvärr var det nog just det vildsvinet som gav både mig och Niklas matförgiftning, eller iallafall nån form av magsjuka. Jag hade svårt att somna på natten sen, magen mullrade och gjorde ont och jag började må mer och mer illa. Någon gång vid tre-tiden kulminerade det hela och de välbekanta knivarna som jag haft förr var igång och sprätte upp min magsäck som det kändes som, och sen spenderade jag större delen av natten och morgonen springandes på toa. När det värsta var över lyckades jag väl få nån timmes sömn, och märkte att Nicke också spenderade lång tid på toa. När vi sen stämde av med varann så hade han precis samma symtom som jag.

Inte nog med det så hade feber krupit på mig också och den febervärken slog sig i lag med träningsvärken från att ha burit på tunga kassar, så hela min kropp kändes som den satt fast i flera skruvstäd hela dagen. Vad jag än gjorde så knakade och sprakade det. Jag vågade inte äta nåt eftersom inget smakade så energin var ju snålare än en smålänning. Trots det lyckades jag och Niklas bege oss till B-town för en sista, snabb shoppingrunda, där det slutade med att jag virvlade runt helt yrslig och matt och förbannad inne på Penneys underklädesavdelning och letade förgäves efter en förbannad storlek Medium nånstans. Jag hade satt mig i sinnet att handla matchande underkläder efter subtil förfrågan från min bättre hälft, och det slutade med att jag i rent raseri bara grabbade tag i random set och delar och slängde i korgen och skyndade till kön med svetten lackandes omkring mig. Fräscht. Niklas slog några lovar runt den underhållande one-piece avdelningen men till slut gick han iväg och köpte en T-shirt åt mig bara för att ha något syfte därinne, annat än och lunka runt tjejernas underklädesavdelning som en annan skummis. En Hogwarts-tröja, med Ravenclaw - för att det var fåglar på framsidan. Han är go han.

Sen bar det av till flygplatsen där jag lyckades få i mig lite mat i form av kall kyckling och couscous. Vårt plan blev försenat i lite över en timme, vi fick reda på sen att det var ett sensorfel som var helt ofarligt men de måste ju göra sina procedurer vid såna här larm så det var det som tog tid. Helt OK. Men drygt att redan vara halvt ifrån sig av trötthet och illamående och bara sitta och vänta och stirra ner i min bok. När vi väl var i luften sen så kom illamåendet tillbaka med stor kraft och så bar det av till toaletten igen. Kommer inte ihåg sist jag faktiskt gick på en flygplanstoa, det var nog inte sen vi åkte till New York när man verkligen var tvungen. Nu fick jag stifta lite väl nära bekantskap med den för och täcka upp alla förlorade stunder.

Så, jag var ganska bombad sen när vi kom hem till Linköping efter 2.5 timmars bilfärd. Adde kom och hämtade mig och jag stupade i säng kl 02.30 och gick upp vid elva idag. Jag har fortfarande kvar den där knuten i magen som gör ont, och illamåendet kommer och går. Och så den här skiten i bröstet då som dyker upp som ett brev på posten så fort det finns tillstymmelse till chans att jag blir lite sjuk. Så ja, det vart ett lite snöpligt avslut på en i övrigt bra och alldeles för kort vistelse. Men jag ska ta och köpa lite yoghurt nu och bädda ner mig i soffan med min fyndbok - en ny från Lesley Pearse - så får vi se om det värsta lägger sig.

DSC_0488-001