What a wonderful day

Nyligen inkommen från en dyblöt promenad ute i Råssnäs, så sitter jag här och småhuttrar med mitt kaffe och väntar på att badet ska bli klart. Nu ska det regna och vara grått hela veckan och det är bara och acceptera att promenaderna nu framöver kommer innebära en glad och skuttande hund, och en långsam och olycklig - halva skogen följer med in via täcken, selar, vovveben och skor oavsett hur mycket man torkar och frotterar. Det är en underbar tid vi har framför oss!

Gårdagen var iallafall underbar - en sån där dag som kommer ibland som det egentligen inte är nåt speciellt med, men de små sakerna kommer samman och gör en sådär varm och tillfreds. Det började med att jag hade gjort kalljästa frallor dagen innan som vi gräddade och avnjöt till frukost. Småfrallorna var väl lite meh men rågsiktsbröden var goda, sega och med knaprig yta. Tog bara första bästa recept på Google.

DSC_0081

DSC_0085

DSC_0087

DSC_0093

Efter tillräckligt med bröd och kaffe, så drog vi till Ödeby och var borta i lite över två timmar och vandrade runt och njöt av värmen och solen och över att ha hundar.

DSC_0112

DSC_0139

DSC_0114

DSC_0140

DSC_0142

DSC_0131

DSC_0161

DSC_0143

DSC_0149

DSC_0175

Posing in da woods!

DSC_0177

Min lilla familj <3

DSC_0159

När vi kom hem och hundarna hade däckat så satte jag igång med och baka kanelbullar som mamma hade beställt, det vart inte av i veckan sen. Och när de var klara svepte jag raskt med två av dem, och tre bunkar med rosafärgad smörkräm och drog hem till Malin under kvällen för och fixa klart en tårta som vi samarbetat med. Nygräddade bullar, kaffe och massor smörkräm och tårtbottnar tillsammans med en god vän en lördagkväll - perfekt avslutning på en väldigt fin dag! Inget stort men många faktorer som sammanstrålar: vackert väder, skön promenad med mina kära, bakning och tårtmakeri med tillhörande garv och skitsnack.

Tårtbilderna får komma sen, nu ska jag hoppa ner i mitt bad och sen kanske det blir lite snabba bakverk och några avsnitt av Next Great Baker om jag hinner (jösses vad mitt liv kretsar runt bakning nu känner jag) innan jag drar till Vadstena igen för ett ljusparty - osedvanligt passande för en hösthelg som denna!

DSC_0194