Höst deluxe och lite söta reflektioner

Ja nu kan ju inte ens jag säga emot längre - det är officiellt höst. Har väl varit ett par dagar nu men jag vill inte riktigt acceptera att det kommer X antal månader framöver med mörker till jobbet, från jobbet, och endast kunna fota vettigt och promenera i dagsljus på helgerna. Uschaaan!

Men men - det gäller och maxa höstkänslan till max innan allt blir grått och slaskigt. Därför har jag idag stått i köket och gjort en mustig köttgryta som fått småputtra i ett par timmar. Den blir matlåda i veckan, eftersom matkassen från Citygross tyvärr innehåll för lite mat till både middag och matlåda. Får se om Linas har större portioner, annars får vi köra på någon 4 dagar för 4 personer istället.

Men i övrigt var dagens middag riktigt god! Familjebiff (ska egentligen innehålla hackad oliver men då ingen av oss är ett stort fan av det, körde vi det bredvid), tomatsås med vitlök och hackad lök, pasta och ruccola med parmesan. Tummen upp för riktigt god sås, jag brukar annars inte gilla tomatsås.

DSC_0031

DSC_0032

Imorgon ska Adde fixa kryddig korv med fänkål och palsternacka, det blir intressant ;)

Resten av kvällen har jag kollat på Dessertmästarna och försökt kolla ikapp Hela Sverige Bakar, men tydligen måste man skaffa Tv4 Play Premium för och kunna se de äldre avsnitten - det suger ju. Men lite kunde jag se iallafall och jag vart så jäkla sugen på och göra gräddtårta och citronmarängpaj. Vad är klockan, snart halv tio? Hinner man sno ihop en liten paj måntro? Fan jag börjar verkligen bli beroende av detta... i helgen drog jag en lättnadens suck över att jag inte hade nåt mer bakprojekt på ett tag och kan relaxa lite, men nu kliar det att få sätta händerna i en rejäl bulldeg eller spackla en rejält saftig tårta eller kolla upp vilka kryddor som används till pumpa. Är det här sunt?

DSC_0050

Det är intressant ändå hur någonting som började som ett förslag från Stefan om att jag skulle ha en egen nisch, något utmärkande, för att lättare komma in i gemenskapen på IBM - har lett till att bli ett av mina största intressen :) det var inte ens något som var ens i närheten utmärkande för mig vid den tiden. Visst gillade jag att baka, men det var inte så att jag hade någon speciell inriktning. Jag och en kompis slog upp ordet porös i ordboken för Guds skull! Hade vi kunnat då hade vi googlat på mobilerna efter en bild på vad porös innebar när man gjorde sockerkaka. Idag vispar jag minst en kvart i maskinen för ultimat poröshet. Om det nu finns nåt ord som heter så? *Google* Japp. Typ.

Och så vart det tandilande cupcakes med frosting bestående av smör och florsocker som jag vispat ihop på några minuter - huuuuuuvaaaligen vad nasty jag tycker det är nu! Fattar inte att folk kunde äta av dem. Och nu är det tårtor som jag dras till. Jag önskar lite att vi kunde snurra tillbaka tiden men inte min sockersöta utveckling, så jag kunde servera tårta på IBM med :) hann ju bara med en, min fårtårta. Och nu när jag läser det inlägget så tänker jag bara på hur slarvigt jag slafsade dit fyllningen och inte hade någon barriär omkring, ja jösses... det är tur man går framåt hela tiden.

Nu är det iallafall läggdags återigen - imorgon ska jag nog baka lite bullar som mamma efterfrågat, så jag kan stilla mitt lystmäte. Om inte Addes palsternacksmos tar över köket vill säga.

DSC_0036