Svindlande supergod sås, och reflektioner i solnedgången.

Idag har vi varit iväg på galej - Addes farmor fyller 80 och vi blev bjudna på en supé på Berggrens Källare här i Motala. Jag har faktiskt aldrig varit där, men jag har hört mycket gott om stället och varje gång jag gått förbi där med dogsen om kvällarna på vår kanalrunda, så har det varit smockat med folk på uteserveringen och bra musik. Upp till bevis nu då!

Jag fastnade genast för inredningen - massor detaljer men utan att vara för plottrigt, mycket äldre grejer och väldigt mysigt.

DSC_0965

DSC_0966

En annan drack ju av champagnen de serverade och inte den alkoholfria drycken som är på bilden - men den gjorde sig finare på bild! Champagnen var för övrigt väldigt god, första sorten jag verkligen gillade - och så kom jag inte ihåg och skriva ner vad den hette... -_-

DSC_0968

DSC_0974

DSC_0975

DSC_0978

DSC_0980

Förrätten: Skagen toast med currybröd - en annorlunda men väldigt god variant.

DSC_0983

Men här har vi den verkliga vinnaren: fläskfilé som marinerats i ca ett dygn (med mynta eller liknande tror jag det var) och sedan grillats långsamt i ugn, ihop med stora block av klyftpotatis, honungsglaserade grönsaker och den mest fantastiska såsen jag smakat på länge: vitt vin-och-älgostsås. Sååååååå jäkla gott! Och köttet var alldeles mört och föll samman bara man petade på det med gaffeln. Seriös munorgasm. Full pott för källaren här!

DSC_0984

Efterrätten: operatårta i fyrkantig form. Jag var osvensk och knep en av rosorna den här gången. Ska nog fortsätta med det när folk i det här landet envisas med att lämna kvar dem anyway ;)

DSC_0013

DSC_0016

Rundar av kalaset med en bild på svärfar... inte svårt och se familjebandet här inte.

DSC_0019

Efter kalasandet ringde pappa och undrade om vi kunde ta en liten sväng till Varamon. Han har ju fått komma hem till sin lägenhet nu, förutsatt att han inte springer upp och ner i trapporna. Plockade med mig en liten lördagsfika i form av en av uggle-cakepopsen jag knåpade ihop i veckan.

DSC_0020

Vi satt i kvällssolen - nåja, pappa satt, jag stod och var bollkastarmaskin- och drack kaffe och pratade. Vi pratade mycket om Nettan, och det som hänt. Alla känslor som angriper en när an minst anar det, både sorg, ilska, ibland konstiga tankar och bilder. Det är fortfarande så svårt att ta in att Nettan inte finns hos oss längre. Det hela blir ännu svårare i och med att det ändå brukade gå en viss tid mellan besöken, Stockholmsbor som de är. Man är liksom van vid att inte ses mer än kanske var tredje månad, och på nåt sätt känns det som att vi är där, emellan de månaderna nu. Sen kommer man plötsligt på att näe - så är det inte. Och så kommer det aldrig någonsin vara mera. Ingenting kommer vara sig likt utan Nettan. Hon var så färgstark, fyllde upp hela rummet med sin röst och sina yviga gester och entusiasm. Jag såg alltid fram emot att få diskutera och debattera med min faster, speciellt när jag var yngre och det var mycket drama med kompisar och skolan. Jag visste alltid att Nettan skulle ta emot alla mina berättelser och sen med liv och lust ge sig i kast med att analysera och komma med goda råd. Hon var en outtömlig källa av energi för andra människors välmående.

Vi pratade om att pappa egentligen borde ha gått samma öde till mötes, av bilskadorna och hans position i den att döma. Det är helt otroligt att han inte gjorde det. Det knyter sig i magen på mig när jag tänker på att jag också kunde ha förlorat en förälder, bara sådär. Det ger mig nästan panik. Jag var så säker på att det var pappa som hade gått bort när Oliver ringde den där sena kvällen. Lättnaden när jag fick veta att så var inte fallet - den totala chocken när det istället vände till att det var Nettan som inte fanns mer. Jag önskar inte den här upplevelsen till någon. Jo, kanske mannen i bilen som orsakade den här skiten. Men jag hoppas han lider helvetets alla kval ändå just nu.

DSC_0039

DSC_0040

Med det sagt ska jag gå och ta mig lite lantchips och krama min sambo och mina hundar och knyta upp den här knuten lite. Gå och krama någon ni håller kär ni med - och själva, om ni är ensamma <3

sunset1

DSC_0057

DSC_0067