Pinterest-frukost, Idun som blev en sten, och lite valvaka

Imorse gjorde jag Pinterest-frukost! Jag är ju, som många andra olyckliga satar, smått beroende av Pinterest och blir så översköljd med inspiration därifrån att jag får prestationsångest och går in i väggen redan innan jag ens hunnit baka eller fixa något av det jag ser. Men så häromdagen såg jag ett väldigt (såg det ut som) simpelt frukosttips som jag inte kunde motstå och testa omgående. Och det var bitar av baguetter, fyllda med ägg som man sen steker så att ägget blir som löskokt inuti, och äggulan rinner ut sådär oemotståndligt läckert när man sätter gaffeln i brödet, överröst med knaperstekt bacon. HUR kan det misslyckas?

Jodå, det kan misslyckas. Rätt så rejält. Jag lyckades nämligen med endast två stycken av sagda lösäggsbröd. Och tur var väl det, så jag och Addelito fick någon frukost alls. Men fick slänga typ fyra stycken till. Ägg är guld för mig, och att slösa bort fyra dyrbara ekoägg som kunde ha blivit två satser brownies eller en medelstor tårtbotten, det gör ont i den del hjärtetrakten som styrs av bakverk. Eller så är det mitt kolesterol som sörjer ikapp med mig.

Iallafall - de jag lyckades med smakade bra, yes. Och ja, det VAR läckert när äggulan rann ut. Och är ni sugna på att själva testa, så finns källan här och det hela är rätt straighforward. Men de tipsen jag kan ge är:

1. Gröp INTE ur rätt igenom hela baguetten som i videon. Jag vete fan hur ägget inte rinner rätt igenom springorna mellan brödet och stekpannan på exemplet i videon, men efter att de två första bröden fick simma i ägget istället för tvärtom så började jag proppa igen botten igen med det borttagna brödet, då gick det bättre.

2. Jag missade tiden det stod som man skulle låta brödet steka med ägget i. Så japp, jag fick smått rå äggvita. Inte särskilt läckert när det rinner ut. Det är ju i princip omöjligt att se när ägget är klart, det är ju en downside, men kör 2-3 minuter på varje sida iallafall för och undvika salmonella.

Lite Pinterest-worthy bilder iaf!

DSC_0899

DSC_0901

I övrigt så har vi varit så mysiga idag så vi packade ner lite fika och tog en kaffe under promenaden i Staffanstorp. Vi hälsade på både hästarna igen och ett gäng får, med en mycket beskyddande herre i spetsen.

DSC_0906

Jag fixade hastbullar, verkligen bokstavligt talat eftersom jag plockade ut dem ur ugnen fem minuter innan vi drog iväg. Stoppade utan och tänka ner dem i en påse i ryggsäcken, med resultatet att de såklart vart krossade av termos och kamera i sitt varma, sköra tillstånd. Inte Pinterest-worthy.

DSC_0907

Men gott ändå, och det är ju typ huvudsaken.

DSC_0910

DSC_0915

DSC_0920

DSC_0922

Jag klippte även till Adde, och det rejält - vi slog nämligen några flugor i en smäll och tog med trimmern och klippte håret på honom ute i det fria, så har fåglarna nånting och bygga vinterboet på. Om de inte är kräsna.

Och medans vi gjorde det så började det skymma och till slut var det rätt mörkt. Vi skulle ropa in hundarna och kunde inte se Idun nånstans. Jag får syn på en liten mörkare prick en bit ifrån, som såg ut precis som Idun när hon kryper ihop och ska fixa hygienen. Men efter nån sekund inser jag att näe, det var inte Idun ändå - och i precis samma stund får Adde också syn på samma sak och börjar chargea emot den i full kareta, beredd att ta tag i henne och busa! Jag hinner precis kväka ur mig "neeej det där är INTE Idun!"  innan jag bryter ihop och tjuter av skratt. Det var en fucking STEN som låg där och det faktum att vi båda två misstar stackars Fidan för en STEN säger ju allt. Herregud! Undrar vad som hade hänt om Adde fullföljt sin charge - jag hade förmodligen dött där och då av skrattkramper, för det såg så förbannat roligt ut.

Lika som bär?

DSC_0930

Och så har vi hållit ögonen på valvakan ikväll med, därav den sena timmen och jag borde verkligen ligga till sängs för länge sen. Men nu kändes det rätt att följa detta, eftersom det nu med största säkerhet kommer innebära ett regeringsbyte och att vi nu står inför ett maktskifte som det faktiskt ska bli intressant och följa. Jag är inte särskilt påläst politiskt, och jag håller inte med sossarna i allt de säger och gör, men jag hör till dem som inte vill ha var Alliansen i fyra år till och röstade rött därefter. Det räcker nu med det de gjort. Nu hoppas jag bara att de röd-gröna kan samsas och få till många bra förändringar. Att nu också Sverigedemokraterna år 2014 är Sveriges tredje största parti kommer inte som någon överraskning för mig. Jag är ingen SD-anhängare, men jag har individer runt omkring mig som uttryckt sympatier av orsaker som tyvärr beror på att SD hanterat frågor som de övriga partierna inte riktigt vågar gräva i. As simple as that. Men vi får se nu hur vår nya regering kommer bemöta allt detta. Förhoppningsvis hittar de ett sätt att hantera den här svåra balansgången så att folk inte känner sig nödgade att rösta SD nästa gång.