Matkoma, chokladkoma, mojitokoma

Imorse när jag skulle upp och lägga i pengar i parkeringautomaten (eftersom jag var för lat och för onykter igår för och ställa bilen på gratisparkeringen vid nåt tillfälle) så hittade jag inte bilnyckeln. Jag letade och letade på de enda två tänkbara platser där jag lägger bilnyckeln - i min väska eller på byrån i lilla hallen. Märk väl att jag också var lite lagom bakis och trött som en 100-årig ek. Efter att ha vandrat mellan de två hallarna ett dussintal gånger började jag seriöst fundera om jag var så dum att jag lämnade kvar nyckeln i låset på bilen. Adde hämtade hem mig från Vadstena igår och jag gick direkt och lade in cash i automaten, och i det tillstånd av oerhörd trötthet jag var i då så skulle jag mycket väl kunna göra såna dumheter. Så jag gick ut och bort till bilen och nej, ingen nyckel. Då började jag resignera inför tanken att behöva strunta i den lilla extra sovstunden jag hade tänkt mig, och istället sadla hundarna och bege mig upp till huset för och hämta extranyckeln.

Men först ville jag ta en liten, liten powernap så jag går in igen och lägger mig i sängen. Och när jag ligger där så ser jag att nyckeln sticker fram i klädhögen på golven. Då måste jag alltså ha haft nyckeln i handen när jag kom in, hållit kvar den när jag gick på toa, och när jag vaskade av mig och borstade tänderna. Och sen släppt den med kläderna när jag drog av dem Jag vete fan hur det gick till annars, för jag har inga fickor på nåt av det jag bar igår. Men det säger en hel del om hur borta jag egentligen var. Dels för att jag drog i mig åtskilliga mojitos, som någon så påpassligt såg till att jag hade i näven under hela kvällen, och dels för att min fredagströtthet kickade med fullt artelleri, kompanjerade av sagda dryck.

Men trevligt var det! Vi var i Vadstena på Malin och Hannas gemensamma födelsedagsmiddag, och det bjöds på utsökt paj och en riktig chokladbomb till tårta, plus alla drinkar och mycket, mycket snack och skratt.

DSC_0845

DSC_0848

DSC_0860

Malin hade gjort tårtan, en riktig explosion av choklad och superdupergod, speciellt när den stått ute ett tag vid de varma ljusen och chokladfrostingen blivit riktigt mjuk och läcker och smälte i munnen.

DSC_0869

DSC_0885

En av Malins presenter var ett album med bilder från möhippan.

DSC_0851

DSC_0853

DSC_0854

Snyggaste centerbilden!

Kom hem runt halv tre inatt sen så den här dagen har varit seg. Och gått alldeles för fort. Hade en hel hög grejer inplanerade men istället har det blivit två långpromenader och slösurfande på Familjeliv. Men vi har ju en söndag som är till för det vettiga man inte hann eller orkade lägga effort på under resten av helgen iallafall.

Nu: fixa hemmagjord pizza och film, och sen kanske jag hinner påbörja ett litet bakprojekt.Om jag inte får pizzakoma och smörigapopcornkoma.

DSC_0856