Små små steg av hopp - och en Norgehistoria

Har precis pratat med pappa i telefon - mycket har hänt sen jag sist skrev och just nu går det åt rätt håll. En blödning som gav mig skrämselhicka men som till sist avhjälptes, en envis propp som sitter i vänster lunga och en blåslagen kropp - för och inte tala om det psykiska efterarbetet. Men det går framåt för min käre far. Igår hade han fått vara ute i solen och sett på omvärlden som snurrar vidare runt omkring oss. Nu får han ta en fika och slipper hålla till godo med en pytteliten isbit att tugga på ("nu får du blogga om det här, din galne far och hans is-delirium!") och han har både präster och diakonissor som hjälper honom med själavården.

Själv har jag snurrat iväg till Oslo. Jag var i valet och kvalet, ville inte riktigt åka, fick lite panik eftersom det är sista dagarna av min så kallade semester nu, och det här vore då det enda roliga, "normala" som jag gjort under ledigheten. Efter att ha pratat med pappa om det och fått hans välsignelse, så åkte jag. So far har det varit underbart. Inte behöva tänka på nåt, bara flyta med och vara någon annanstans. Det enda är att jag måste regelbundet höra hur det är hemma - antingen ringa till pappa, farmor, eller messa Heidi. Fick lite smått panik igår är jag ringde dem alla och ingen svarade, men efter ett par sekunders hjärtklappning så kickade logiken in och upplyste mig om att de med största sannolikhet är tillsammans, och iväg nånstans. Och mycket riktigt.

Gårdagen spenderades med bågskytte, Stefans nya hobby, och jag miste min skjut-oskuld och fick ett permanent märke utav det också. Idag bär det av in till storstan så får vi se vad dagen har att erbjuda. För min del kan vi bestiga berg på en soptipp, jag bryr mig liksom inte lika mycket längre, bara jag får göra det med nån jag tycker om. Cheeeeseeeyy, jag vet - men icke desto mindre sant.

Just nu dock så tycker jag inte om någon riktigt ännu, eftersom byggnaden här brister stort i sitt innehav av koffein. Så bäst att sätta fart och ge sig ut på jakt efter det svarta guldet.

DSC_0891

DSC_0892

DSC_0895

DSC_0898

DSC_0900

DSC_0920

DSC_0923

CSC_0949

DSC_0946