No rest for the wicked

Klockan är halv tolv på natten och jag har precis tagit ut sista plåten med kardemummabullar. Igår stod jag till halv tre på morgonen,återigen, och gjorde hallongrottor och chokladsnittar. När jag kommer hem nu ska jag göra tre olika smaker av biskvier. Gud vad jag älskar semester och att kunna göra såhär! Det går ju inte och baka på dagen eftersom ingen äger nån AC, så då får det bli nattabak utav det. Och det går ju alldeles förträffligt utmärkt eftersom jag inte har nåt att gå upp tidigt till. Life is sweet!

Lasse fyller år imorrn och mamma står för tårtan, men jag blev ombedd att fixa bullar och kakor och det säger jag ju inte nej till. Just nu doftar det kardemumma i hela huset och det åååh:as en del ute i köket så jag tar det som att det blev lyckat.

Som om inte det vore nog så gjorde jag även hallonsylt (till grottorna) och limecurd (till biskvierna) igår natt, samt att jag idag fick ett ryck av högre makters slag och både frostade av frysen och rensade ur skåp, lådor och garderober, ja jävlar i mig vad jag varit produktiv. I 30 graders värme. Vi har alla våra olika grader av galenskap. Men nu är det gjort iallafall så nu kan jag lugnt ta emot Addes prylar och ha rum för dem, och återigen kunna fylla min frys med mer än två grönsakspåsar och ett stycke tillplattad blandfärs. Hade tyvärr försummat min frys å det grövsta så det var rena Antarktis därinne - jag kan nästan svära på att jag såg en glaciär. Jag fick skynda på hela förloppet genom att sitta med blomsprutan och duscha hett vatten över isbitarna, annars hade det tagit hela dan och mina grönsakspåsar och blandfärs hade försmäktat där de låg i badkaret.

Jag ska dricka upp mitt kaffe och och äta en till nattabulle innan jag packar ihop och drar hem till nästa uppgift. Lite randombilder från dagarna som varit:

DSC_0486

DSC_0489

Saga äter kanelbullar - det är nog första gången det händer. Den donnan rör annars inte sötsaker.

DSC_0471

När jag anlände till huset idag så var det alldeles särdeles bra timing då mamma stod och dukade fram fika åt Olivers och hans brutta. Score!

DSC_0711

Idun sörjde för att hon inte fick smaka.

DSC_0723

Men ryckte raskt upp sig när bullbaket kom igång och en och annan degbit kom i hennes väg, bara hon vaktade bullarna tillräckligt noga.

DSC_0725