Miss Mousse

En vecka med stadiga fyra timmars sömn per natt börjar kännas nu må jag säga. Jag har ändå haft en relativt verklighetsförankrad planering av tårtmakeriet men jag hade inte räknat med kanske att tårtbottnarna skulle bråka så förbannat med mig eller att det faktiskt tar ca en halvtimme per smörkrämsbatch och jag ska ha två fulla lådor. Och att det är för jävla jobbigt och pressa saft ur tolv limefrukter för hand, skrapa upp knogarna på rivjärnet när du ska ha skalet och sen fortsätter limesaft att rinna ner i såren när du fortsätter skrapa. Jag undrar när jag kommer till det stadiet då jag lyckas sväva veckan fram under ett tårtbak och allt bara finns redo och förberett på ett ytterst harmoniskt sätt och jag inte en enda gång yttrar en endaste liten smädelse mot mig själv eller valfritt objekt i min närhet.

Men men, nu har vi kommit 80% på vägen, efter en helkväll igår då jag stod och gjorde mousse för glatta livet hemma i mitt lilla kök. Fyra olika sorter närmare bestämt, och jag vet inte om Malin vill hålla även tårtan någorlunda hemlig så som hon gör med resten av bröllopsfesten - men jag vill inte riskera hennes bride-wrath så ni får nöja er med att veta att det iallafall innehåller en viss citrusfrukt. Nu håller vi tummarna för att alla mousser är fasta och fina ikväll, då är det nämligen dags för kritiska stadie nummer 1: fylla alla tårtor. Jag har köpt extra ägg och potatismjöl som står redo på köksbänken som gamla hederliga polers ifall jag skulle få tuppjuck på en botten.

Min soffa vart ivägskeppad igår med förresten! Det gick så himla snabbt, jag smsade med en tjej som ville komma och titta men inte kunde få skjuts från Linköping och vi höll på och dividera fram och tillbaka och jag tänkte i mitt stilla sinne att hon kan väl för jösse namn ta pendeln? Hade flera intressanter men den här tjejen ville verkligen komma och se den så trots transportkrångel gick jag med på att reservera den till senast onsdag. Och igår kom hon, med personlig bärare och släp och hela fadderullan och de gick in, högg tag i soffan och delade upp den i tre delar som de snabbt kånkade ner till släpet, stack ett gäng femhundringar i näven på mig, tackade och gick. I didn´t even get to say goodbye!

Så nu ekar det återigen i lägenheten och jag får vara utan soffa till nästa helg då Addes monster till kusinsoffa anländer istället. Hade jag vetat att förra fredagens popcorn-och-mjölk-slapp-i-min-soffa var den sista hade jag gosat lite extra med den :( men men, life goes on.

Fem dagar kvar till semester...då ska jag spendera hela dagen, om det är fint väder, i Vinberga med dogsen som kompensation för att det inte blitt nåt den här veckan.

DSC_0516

DSC_0512