Sockersött

Usch vad jag bloggar dåligt nu. Men det är mycket som händer och sker. Adde flyttar in hos mig om två veckor och det är lite som ska fixas där. Min soffa är ute på Blocket nu och hittills är det två scammare som hört av sig, båda kör med PayPal-trixet. Känns lovande.

Peppar peppar så har inte Fidan visat sig vara lika dålig iallafall. Mycket beror nog på att hon numera får både laxoja, grönläppad mussla och nyponpulver för och smörja lederna ordentligt - plus att vi förra veckan var och badade i Vinberga, i princip varannan dag och då hon får simma ordentligt med flytvästen på. Världens bästa och skonsammaste träning för hennes leder så det är en vana vi får köra på så länge vi kan. Hon blir ju så otroligt glad med så fort hon får på sig flytisen och vet exakt vad det innebär :)

Saga går runt med en krater i pannan men verkar lika obekymrad för det. Den har iallafall inte blivit värre utan jag tycker mig se att den går tillbaka. Även hon lever livet i vattnet och speciellt första gångerna vi var i Vinberga och tog samma plats hela tiden - en extremt sandig nedförsbacke. Upp ur vattnet far hon, stannar längst upp på backen och sen rullar hon nedför den i sanden. Ser otroligt komiskt ut, jag ska försöka fånga det på film - nackdelen är bara att jag numera har en halv sandstrand hemma trots dammsugning flera ggr om dagen.

Utöver detta så har jag också gått in för tårtmakeriet på allvar nu och dedikerat en hel dag till och fixa sockerblommorna som ska vara dekoration. Det var inte lätt i den värmebölja som var men efter ett tag har man fått in schvungen och så sitter man där i ett par timmar och vaknar till sist upp och bara - "var är jag? Vad är klockan? Shit vad hungrig jag är!" 

Då tog jag mitt pick och pack och åkte upp till huset så hundarna fick roama i trädgården och jag kunde njuta lite av värmen på verandan iallafall. Och ha någon som ser till att jag äter ;)

DSC_0271

Min lilla arbetsplats. Jag börjar prydligt, men sen slutar det alltid med att det ser ut som att nån släppt en sockerbomb på bordet och jag hittar bitar av hård flowerpaste överallt i dagar efteråt.

DSC_0276

DSC_0277

DSC_0278

Petal base-pastan jag fick av brorsan är min nya älskling i sockermakarvärlden - HUR har jag kunnat klara mig utan den innan? Guld värd!

DSC_0279

Har alltid på en tutorial i bakgrunden som nöter in tips och trix i mitt huvud. Ett av pro-tipsen om man är intresserad av och börja modellera med sockerpasta/flowerpaste. YouTube är guld! Ihop med petal base då såklart.

DSC_0280

Små pluppar på pinne - det är så många blommor börjar. Svårt och tro ibland när man ser dem men det tar alltid många timmar även för den minsta lilla smörblomman. För man måste preparera och förbereda och göra dem i olika stadium så olika delar hinner torka emellan.

DSC_0283

Sen efter ett tag börjar de ta form! Inte alla blir trådade utan några ska få fylla ut lite på egen hand.

DSC_0285

Liten sneakpeak - än är de inte klara. De ska målas och piffas upp lite med.

DSC_0288

Jag var helt slut i huvet när jag väl kom hem sen men nu har jag den biten nästan klar iallafall. Idag lade jag på ytterligare ett lager blad på rosorna och några ska få ännu ett. Ska fixa några fler utfyllnadsblommor med men det får bli mellan tillverkningen av alla mousser och smörkräm.

Nu ska jag hoppa i säng och hoppas på en lugn vecka framför mig med många kunder på semester. Jag längtar till min egen så det är inte klokt - en och en halv vecka kvar. Seeeegt!