Älskade Midsommar

Jag satt och kollade igenom vad jag har haft för mig andra midsomrar, och fastnade på det här inlägget från 2011, mitt första år i Dublin och också den första midsommaren då jag inte hade något traditionellt firande överhuvudtaget. Istället såg vi standup comedy med Magnus Betnér, och käkade vanlig Dublinmat och drack Guinness, långt borta från sill och färskpotatis och svenska jordgubbar. Mycket har hänt sen dess och nu är jag åter i Sverige och ska återigen fira med familj och den fördömda sillen som jag aldrig lär mig äta.

Snart har jag varit tillbaka i ett år och det har varit både skönt och ångestfyllt, tryggt och tråkigt, underbart och oroligt. Samtidigt som jag tycker det är superhärligt och åka upp till huset och bara sitta där och njuta av mat, jordgubbar och kubbspel, så river det i mig att få dra iväg, bara åka nånstans där de talar engelska och man kan köpa öl för en tjuga och hitta spontana fiolspelare i varannan pub. Våra förutsättningar inför sommaren har ändrats något och det blir nog ingen större resa, men jag hoppas kunna ta en weekend i Dubban åtminstone. Kommer alltid behöva en årlig dos av mitt andra hem.

Nytt för denna vecka då: Adde kommer flytta in hos mig efter sommaren, så nu blir vi snart officiella sambos återigen. Eller på riktigt, skulle jag vilja säga. Bara vi två och dogsen. Hur ska det här sluta?

Malin och jag är äntligen klara med hur bröllopstårtan kommer se ut och hur den ska smaka, så nu är det dags att börja arbeta med start denna helg. Jag har nog googlat "perfekta tårtbotten för våningstårtor"  säkert 116 ggr denna vecka, trots att jag i princip redan bestämt mig. Men vad är Rebeccas vardag utan beslutsångest?

Med anledning av ovan så har jag inte gjort någon midsommartårta tyvärr, ville spara både energin och ägg till the real happening. Ångrar såklart var tredje minut och även nu, en timme innan jag ska åka till sagda hus, så överväger jag att "svänga ihop" en tårta.

Min arm är nu oerhört mycket bättre. Sjukgymnasten konstaterade att jag nog hade slemsäcksinflammation, en tunn vävnadssäck med en liten mängd vätska som fungerar som stötdämpare mellan skelett och muskler. Vid överansträngning blir slemsäcken inflammerad, vätskeinnehållet ökar och ger upphov till kraftig smärta i den led som säcken sitter vid. I mitt fall precis vid axeln, och ner i överarmen. Får fortsätta äta Voltaren vid smärta och göra en speciell övning, men jag kan känna redan nu att jag är på väg att bli fullt återställd. Skönt som sjön!

Nu börjar det bli dags att göra sig i ordning och fara iväg upp till firandet och dagens första Gin & Tonic. Har ingen dagsfärsk bild som passar till det här inlägget, men söta ankungar slår väl aldrig fel? Om ni undrar vad de små suddiga punkterna är så är det allt förbannat gräs som lyckas vaja rätt in i linsen på precis alla bilder. Vid nästa andfotografering tar jag med mig en häcksax.

Glad midsommar till er sötnosar!

DSC_0040