Grillning i olika former

Satt och skrev det här inlägget igår kväll, men fick avbryta då mitt internet går upp och ner som fan just nu. Då skrev jag om att jag blev grillad i mitt eget kök. Vi hade mellan 20-25 grader varmt under dagen och då kändes det som en alldeles ypperlig idé att tillbringa kvällen i köket och - baka bullar! Adde hade fika på jobbet idag och jag får väl skylla mig själv eftersom jag var den som föreslog bullar, då mina jag hade sist var så populära.

Idag låg vi på stadiga 25-29 grader, och även nu har jag faktiskt något i ugnen, och kommer spendera hela kvällen och säkerligen en bit av natten med och baka och trixa. Men nu är det svalare iallafall, med balkongdörren och alla fönster öppna.

Liten bildserie från förra helgen - nu när en ny nalkas!

Fredagen blev ännu ett snäpp mysigare med lite Dublinnostalgisnacks -Lays extra räfflade chips som har gjort ett gästspel på Netto här, och Snickersglass. Tog mig tre affärer och en mack innan jag hittade den i enförpackning i glassboxen. Och då upptäckte jag att för en tia mer kunde jag få ett sexpack på samma ställe. Ni kan väl gissa vilket val jag gjorde.

DSC_0630

Ute på långpromenad i Ödeby.

DSC_0633

DSC_0636

DSC_0640

DSC_0654

DSC_0657

Tyvärr vart det väldigt dramatiskt på vägen hem. Jag har precis kommit in till Motala igen när jag hör dunsar där bak och ser att Idun är orolig - och Saga som visar ögonvitorna och vrider sig kramper. Panik. Står vid ett rödljus och har aldrig bett så högt och innerligt om grönt i hela mitt liv. Svänger in fort som fan på en busshållplats och öppnar bakluckan, Saga ser ut som att hon är dyngrak och hela kroppen spänd i en båge. Panikpanikpanik - tänker värmeslag, ska hon ner i diket i skuggan? Vatten! Måste ta henne till vatten! In i bilen igen, kör fort som fan ner till Borenshult och praktiskt taget flyger över bron och in på parkeringen.

När jag öppnar luckan igen så börjar hon bli bättre, viftar på svansen och försöker fokusera blicken på mig. Jag springer ändå och hämtar vatten och kyler ner tassar och mage och ger henne att dricka, tror dock inte att det var värmeslag utan mer EP-anfall, samma som hon hade för ett och ett halvt år sen. Fast hon betedde sig nästan som om det var hjärnblödning. Kanske värmen triggade det hela, vem vet. Några minuter senare vill hon hoppa ur bilen och gå runt och nosa som om inget hänt och med lättnaden kom chocken ikapp mig. Fy fan alltså. Man är bra liten när ens djur är förlorad i något du inte har en möjlighet i världen att bryta. Nu får vi hoppas att det här inte är nåt som börjar hända mer frekvent. Enligt veterinären gör de inget om det bara blir nån eller några ggr per år.

Under lördagkvällen sen vart det grill och vin hos Addes mamma.

DSC_0676

DSC_0677

Övade mig i och vara småbarnsägare och äta min dessert med en liten knodd i knät som tyckte mina nycklar var hillarious.

DSC_0685

På söndagen vart det grillning återigen - nu var de jag och Adde som tog med oss lite korv och marshmallows och taggade vovvar för lite mysgrill i Staffanstorp.DSC_0643

DSC_0707

DSC_0718

DSC_0724

Om nom nom!

DSC_0728

Grilla i skjorta är schteeeeeek - bokstavligt talat.

DSC_0729

Och inte världens lättaste att ta en snygg selfie när vinden blåser åt ditt håll och du har munnen full av grillad marshmallow...

DSC_0734