Brinnande passion

Klockan är strax efter tolv just nu och utanför hör jag hur folk raglar förbi och skrålar, till eller från stan eller kanske för en powernap mot någon gravsten på kyrkogården. Kände mig som världens kuf när jag gick ut med dogsen förut i min vädertåliga promenadjacka och ryggsäck med kamera, och gick förbi hela hopen av folk som stod och väntade vid hoppborg och skit på att elden skulle tändas. Var nog den enda som gick bort från allt ståhej. Men Valborg har aldrig varit min grej riktigt. Istället har jag spendera kvällen med och förbereda inför helgens tårtor, och promenaden var ett break i väntan på att tre chokladbottnar skulle svalna :)

Farmor fyller ju på söndag, så vi ska slå ihop vårt firande på lördagen då mina Stockholmssläktingar kommer ner med och jag fick äran att göra våran tårta. Ska dessutom göra en till att äta på söndag, då det blir en mindre fika. Den här gången tänker jag banne mig vara ute i god tid så igår stod jag och fixade bottnar till lördagstårtan och en lemoncurd som den ska fyllas med. Nu under kvällen fixades tre chokladbottnar, blåbärsmousse och hallonmousse och dessutom en batch med marängsmörkräm. Imorrn är vi ju lediga så då ska jag montera ihop allt under dagen så får de safta till sig till helgen. Kruxeluxet blir dock att jag beställt marsipan och flowerpaste och risken är de anländer på fredag. Jobbar till 16 då, sen har vi ett bord bokat på Bishop Arms i Linköping för lite födelsedagsöl. Mitt postställe är det segaste Östenssonset i stan som stänger kl 19... kaaaaaan bli så att jag måste upp i ottan på lördag för o hämta ut skiten och sen dekorera allt under förmiddagen. Men men. Kanske blir så att paketet inte hinner komma till mig pga röd dag etc, så att jag står där sen utan vare sig marsipan eller material till dekorationer. DÅ mina vänner, får Rebecca en stroke i födelsedagspresent...

DSC_0317

DSC_0325

DSC_0335

Vem behöver Valborgsbrasa förresten när ens inre glöder av glädjen över och få utöva sin hobby? ;)

Nu är mina ben och fötter trötta iallafall och jag ska i säng. Ser fram emot Godegårds marken imorgon, nu hoppas vi bara få att det inte ösregnar då. Eller på fredag. Eller lördag. Söndag är OK, då är vi ändå inne. Eller nej, jag måste ju hinna bättre på brännan (läs; lätta rodnaden på kinderna) också. Måndag - då är det OK och regna. OK?!

DSC_0299