Eggstra mycket bilder

Om jag hade fått en krona för alla ggr jag fått höra "eggstra/äggstra" skämtet nu i påsk... fine att det är min humor och folk vet om det, men samma gamla sak flera ggr om - jag har faktiskt en gräns jag med.

Det har varit en alldeles särdeles skön påsk med mycket god mat, godare sällskap, godis i mängder och dessutom så otroligt vackert väder. Jag har suttit på balkongen ett par timmar då och då och har faktiskt fått lite rödmosiga kinder och armar. Jag tar det väldigt, väldigt lugnt nu, jag är livrädd för hudcancer och mitt vita skinn är ju så jäkla ömtåligt nu efter bristen på solsken i Dublin.

Mindre gött har det dock varit med den höga halten av pollen som verkade passa på att peaka nu under helgen. Det började redan i fredags då jag trodde att det var Gusten jag reagerade på. Men sen på lördagen var det som att nån slog mig i ansiktet med en slägga och jag kämpade mig igenom dagen med ett ton näsdukar och ett febrilt sprayande med den allergimedicinen jag köpte för ett tag sen och som resolut vägrade att funka öht. Stackars Daniel var här på besök och fick stå ut med att umgås med både mig och mitt snor. Sen på söndagen vaknade jag upp ännu värre däran, faktiskt det värsta jag varit med om hittills i allergiväg. Vi skulle äta mat hos Lasse och hela vistelsen där fick jag sitta inomhus och kämpa med och andas, bygga slott av näsdukar och grina floder inombords varje gång papper kom i kontakt med min såriga näsa. Det lade lite sordi på påskstämningen, minst sagt. Men sen tog mamma och Lasse hundarna och drog till Maxi och kom hem med ett betydligt med slagkraftig förråd av medicin och nu idag känns det bättre. Lite snorig fortfarande men det får jag väl ta. Måste ju vara ute med hundarna.

Tänkte passa på och slänga upp ett inlägg innan jag drar iväg och inhandlar citroner till en kladdkaka - ikväll vankas det grill i det fina vädret.

Gjorde ju som sagt allt påskgodis själv i år, och här är ett axplock av godsakerna:

DSC_0129

Mördegskakor glaserade som spräckliga ägg.

DSC_0130

Marsipanägg med olika smaker och fyllda med nougat.

DSC_0132

DSC_0134

Knapriga havre-och-chokladkakor med marsipanfågelungar.

DSC_0135

Mer fågelbon i form av kokoskakor.

DSC_0138

De två ovanstående kakorna är väl inte helt lätta och äta så ville dryga ut lite med helt vanliga, supergoda daimcookies.

DSC_0139

Mer mördegskakor, med små kaninrumpor som försvinner ner i mittenhålet.

DSC_0143

Och eftersom man aldrig kan få nog av kakor... mer kakor! Doppade i choklad och krossade pistagenötter.

DSC_0144

Chokladägg gjorda av delicatobollar och mandelmassaägg med redan nämnda choklad/pistagekombo.

DSC_0145

En bild av hela härligheten:

DSC_0148

DSC_0159

DSC_0160

Nu måste jag rusa! Fortsatt glad påsk denna soliga måndag till er!