Stockholm i ett svep

Förra helgens tripp till storstaden blev betydligt lugnare denna gången, men icke desto mindre trevlig. Gott sällskap, god mat, lite vin och TV-spel, så är kvällen lyckad.

Vädret var väl inte helt på vår sida när vi satte igång med grillandet. Solen kikade fram, men det blåste kallt som satan. Nog fan skulle vi se till och grilla ändå när vi väl hade bestämt detta, så alla stod i sina tjocka jackor med dragkedjan ända upp till näsan och huttrade runt den varma grillen.

DSC_0002

DSC_0003

Positiva är ju att mat smakar så fruktansvärt bra när man stått ute i råluften ett tag och suktat efter dofterna. Grillspett, rotfruktsgratäng, grillad ost och beasås. En måltid värdig ett kungafolk.

DSC_0005

Sedan följde lite alkoholhaltiga drycker och ett par omgångar Bomberman och en fullständigt ologisk variant av Super Mario-brädspelsvärldwhatever.

DSC_0007

DSC_0006

DSC_0008

Runt elva-tiden började folk bli rastlösa så då bar det av in till stan, där vi otroligt nog höll oss till ett och samma ställe till ungefär klockan två och sen bar det av hem till Kaustis soffa, som var min säng för natten. Är vi growns ups or what? Lite smått helikopterfylla lyckades jag dock åstadkomma, efter att Jenna tyckte jag behövde piggas upp och generöst erbjöd mig två oroväckande stora shotglas fyllda med flytande Läkerol i spritform. Det var seriöst svårt att hålla den andra shoten nere ett tag där. Men de gav verkan!

Dagen efter vaknade jag tidigt, röjde upp och var på en liten upptäcksfärd i Årstads skogsområden på jakt efter det lokala Ica. Efter några stadiga pannkakor till frulle tackade jag för mig och begav mig in till Gullmarsplan och mötte upp en mycket pigg och glad Borchers. Vi plockade upp fika på ett oerhört tjusigt konditori som hade hur mycket fina påskgrejer som helst.

DSC_0018

DSC_0020

Tjusigt och dyrt! Jag nöjde mig med en citron-och-marängpaj och ett nougatägg och bara de två kostade en och en halv dagens lunch...kaffet fick bli budget-cappuccino från ett lunchställe där Borchers bor.

DSC_0028

Spelevinken själv i egen hög person, valde en högst ordinär semla och några kolakakor som arrangerades konstfullt med tungan rätt i mun.

DSC_0030

Och efter fikat och en pratstund om skillnaden mellan IBM och alla andra helpdeskar här hemma i Sverige (alla är rörande överens om att IBM, trots sina fel och brister, är oerhört längre fram vad gäller dokumentation och processer än vad samtliga Sveriges IT-supportbolag verkar vara) så var det dags för mig att ta adjö av Stockholm för den här gången. Men jag och Adde pratade om och åka upp över en weekend i sommar sen och bo på hotell och bara njuta av hur vackert Stockholm är på sommaren, det var länge sen.

Men inom de närmaste månaderna är det Norge som står på tur!

DSC_0017