En dag som bara körde förbi

Idag känns det som att jag inte gjort annat än kört bil. Adde hoppade av vid jobbet imorse och så körde jag till Jägarvallen och tillbaka. Hinner bara logga in och sätta mig i fikarummet med en kopp kaffe så har jag missat samtal från veterinären när jag kommer tillbaka. Inspelat röstmeddelande som börjar med "Hej, det är Christer här, veterinär - det har inte hänt nåt - ville bara..." Så tacksamt inledning, man får ju hjärtat uppe i gommen annars...men de hade röntgat och undersökt och kommit fram till att det inte var nåt fel på höger knä - däremot har hon ju väldigt dåliga höfter. Höftledsdysplasi ggr 2. Och detta fick jag ju reda på redan strax efter första operationen, när hon blott var två år gammal. Nu när hon är äldre (hela 6 år) så börjar hon känna av dem.

Hennes fördel - hon är liten, och musklad. Hade hon varit större och tyngre hade det varit värre, men nu sa vet att det inte var aktuellt med OP utan hon ska få smärtstillande, och få återkomma för antiinflammatorisk injektion en gång i veckan i tre veckor till. Sen ny utvärdering.

Så det var ju en lättnad, även om det såklart känns för jävligt att hon har både dåliga knän och höfter - det bådar ju inte gott inför framtiden, om hon nu inte fortsätter dra fördel av sin muskulatur och vi är noga med glukosamin och måttlig motion. Inga superrejs eller saltomortaler.

Så håll tummarna för att det går bra med den här behandlingen.

Iallafall, eftersom det inte behövdes mer åtgärder idag så kunde jag hämta hem henne. Gillade inte tanken på att hon annars skulle sitta och uggla där i fem timmar, så efter en snabb check med jobbet så körde jag hem till Motala - i förbannat snöslask till råga på eländet - och sen tillbaka till Linköping återigen. Och så körde jag hem efter jobbet med. Om jag känner efter riktigt noga kan jag fortfarande känna vibrationerna från vattenplanande däck...

Jobbade kvar lite längre eftersom jag kom sent imorse, och väl hemma så vankades det fika och besök av min käre far. Gjorde ju slag i saken och bakade biskvier förra helgen iallafall - en med citronsmak, och en med hasselnötskräm. Skulle haft nutella egentligen, men fem minuter innan stängningsdags på Östenssons och all nutella var helt slut (!) så jag grabbade tag i en random hasselnötsmassa och blandade med lite smörkräm. Vart supergott! Avnjöt dem med starkt kaffe, dammsugare från pappa, och allmänt snack om världsliga ting.

DSC_0772

Sweet dreams!