Flashback

Usch vad arg jag har varit den här veckan. Eller, arg och less. Jag oroar mig för mina hundar, där först Saga haltade och fick medicin för det under en tid, och nu haltade Idun också och hoppade fram på tre ben med höger baktass i vädret. Veterinären varnade ju för att det bli skada på höger knä också, och hon har ju redan begynnande artros. Nu har inte bilen gått sönder nånstans på ett tag, är det hundarnas tur då?Jag faller så lätt tillbaka in i pessimism när det gäller sånt här. Nu har hon inte haltat mer idag, så förhoppningsvis var det något tillfälligt. Men jag får en smärre hjärtattack var gång hon snubblar eller stöter emot när hon hinner hoppa upp i bilen.

Det är svårt och förklara vad det är jag jobbar med för folk som inte är eller har varit i samma bransch - men jag jobbar bland annat med indier. Har gjort det av och till under några år nu och det tar ett litet tag och vänja sig vid hur de bör tilltalas och tolkas, och vad man kan förvänta sig. Vilket inte är mycket... men det är som och köra på en urusel landsväg ute i middle of nowhere. Det är gropar och stenar överallt och kan inte undvikas men du lär dig att väja för några av dem, och glida mjukt över andra. Men så ibland kommer ett satans förbannat djävulshål som du inte är beredd på, och DUNS så brakar däcket ner i det och du slår  huvudet i kanten på dörren och en blixtsnabb våg av vitglödgad ilska gör att du drar knytnäven i ratten och får ännu mera ont. Typ så är det ibland med indier.

Nä, nu ska jag inte låta som att det är ett rent helvete, får då skulle jag tala illa om mitt jobb och det vill jag inte, och så är det inte heller. Men de där indierna alltså. De har testat mig rejält den här veckan. Det har varit som och tala med en stor fet betongvägg och ja, man ska inte låta det påverka en men det är damn hard ibland alltså.

Nu när jag har fått kväka ur mig lite så kan vi fokusera på lite muntrare saker. Jag såg min preliminära skatteåterbäring nyss och det ser väldigt bra ut. Skönt.

En snabbspolning av de pics som aldrig vart till dagliga blogginlägg med.

Random hundbild.

DSC_0555

Obligatorisk vårblommebild.

DSC_0546

Var hemma hos en ny bekantskap vid namn Daniel för ett tag sen, och fick en oväntad present. "Du fyller ju år snart, och jag ska flyga snart, så om jag dör, så har du fått en present iallafall"

Tycker fler kan anamma det här smidiga tankesättet och se till att ge mig presenter innan de ger sig iväg nånstans. Julklappar går också bra.

DSC_0594

Innehållet - de fyra första böckerna i serien "Sagan om Isfolket". Vi pratar mycket böcker och jag har nämnt att jag vill börja samla på den här oändliga serien av Margit Sandemo. Var aldrig på bokrean, men tydligen såldes de här för en spottstyver där. Enda haken - ettan fanns inte. Så nu måste jag hitta den nånstans innan jag kan börja läsa. Och vill läsa dem nuuuuuu!

DSC_0595

Adde skulle köra min bil hem från jobbet. Vi småpratar medans vi sätter oss, han startar, lägger i en växel - och KÖR FRAMÅT! Vilket är korrekt i normala fall men inte när du har ett långt räcke av trä precis framför bilen, och träräcke och registreringsskylt + lack är en ytterst inkorrekt kombination.

Hans ursäkt? "Jag SÅG det inte!"

Såhär ser parkeringen ut:

DSC_0600

Men ja, det kunde ju ha varit så att vår länga var den enda utan räcke...

Nog om detta - jag är trött och grinig och vill att det ska bli fredag och helg asap, så nu är det läggdags. Måste bara googla fram den där första boken först för jag hade faktiskt glömt och göra det den här veckan...

Tjo.