S:t Patrick´s Day cake

Idag orkade jag inte mer utan inhandlade en ny USB-kabel till kameran på Claes Ohlsson - minneskortläsaren har ännu inte dykt upp så det blir spännande och se vart jag hittar den en dag, OM jag gör det. Behöver den ju fortfarande till min lilla digitalkamera, fast nu upptäckte jag att jag inte vet vart laddaren är till den och den är ju såklart helt urladdad nu. Bra där Rebecca.

Efter lite bildabstinens blir det nu en hel hög med pics på min lilla S:t Patrick´s Day tårta som jag knåpat ihop i helgen! Gjord på white velvet bottnar för och kunna färga lätt, och fylld med päronmousse och limekräm och lite riven mandelmassa. Smakade mycket bra, även fast päronsmaken tyvärr inte kändes mycket alls trots tre burkar päronpuré från barnmatshyllan (första gången jag köpt barnmat, och så är det till bakningen ofc - what else?). Så nästa gång blir det och inhandla lite essenser.

Jag valde att göra en ombrefärgad frosting, och den var knepigare än jag trodde. Jag måste återigen lära mig att ha T-Å-L-A-M-O-D, och mäta vart jag sätter frostingen så det inte blir ojämna färglager. Och kanske börja med vitt först nästa gång så jag slipper försöka täcka över grönt? :)

Jag var rätt nöjd med min lilla gröna blomma iallafall med sin guldknopp, den hade jag direkt klar i huvudet när jag funderade på tårtans utseende. Två nyanser grönt och guld, det är Irlands färger för mig. Och så vart det, i sista minuten, en liten bård av gröna småblommor med guldströssel.

DSC_0634

DSC_0629

DSC_0635

Jag hade även bjudit in ett tårt-testar-sällskap i form av mamma och Lasse, som nu får dyka upp för första gången i bloggen, och Adde och Oliver som sista gubben i lådan. Bad dem vara absolut ärliga och säga vad de tyckte om smak och konsistens så jag vet, i utvecklarsyfte, men enda anmärkningen var just att det inte smakade päron så mycket. Men lime verkade alla uppskatta.

DSC_0664

Ignorera att min kära mor ser ytterst blasé ut - kan intyga att det var full fräs på henne hela vistelsens övriga timmar förutom just den här mikrosekunden.

DSC_0658

DSC_0659

Såhär såg den ut inuti - även där olika grader av grönt, inte riktigt så väldefinierade som jag önskat men så hade jag inte kritvit frosting heller så kontrasten blir inte lika stor.

DSC_0662

Hela tårtan utom en sista liten bit gick faktiskt åt, och jag blev till och med ombedd att plocka fram min kakburk till dem som fortfarande var sötsugna - den vart senare också tom, sånär som på en enda kaka. Vilka gottegrisar de är ändå när det väl kommer till kritan.

DSC_0676

Jag tänkte jag ska ligga i lite hårdträning på just tårtfronten så förhoppningsvis dyker det upp lite fler framöver - inga mer ombre på ett tag dock, det frestade mitt blodtryck lite väl mycket.

Nu är det bara en grön öl som saknas med, men det får vi se om vi kan fixa imorgon. Funderar lite halvseriöst på och smuggla med mig min gröna pastafärg in på en pub...

DSC_0648